0
Posted 05/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: The Strange Talent of Luther Strode #3

I am darkness. I am the night. I am vengeance. I am…bored.

Wat? Nog geen recensies van The Strange Talent of Luther Strode op deze website? En dat ondanks het uitermate positieve nieuwsbericht dat ik begin november plaatste. Dat kan niet! Bovengetekende duikt in dit gat, want nu we bij deel 3 zijn aanbeland wordt het dringend tijd voor een introductie en review van deze bestseller van een serie.

Luther Strode is een typische nerd zoals we die op de comicpagina wel vaker tegenkomen. En zoals iedere nerd wil Luther zich zekerder voelen
en voor vol worden aangezien. Wat doe je dan? Je volgt een cursus per post en je slaat aan het bodybuilden! Luther’s lichaam groeit wel erg gemakkelijk uit tot bijna Schwarzeneggeriaanse proporties. Er is dus iets bijzonders aan de hand met deze cursus, of met Luther zelf…

Soms zien we de wereld door de ogen van Luther. Iedereen lijkt doorzichtig te worden en vooral de spieren worden dan zichtbaar. Ook lijkt hij soms wat last te hebben van een pesthumeur.
Dat blijkt uit andere beelden die we te zien krijgen, namelijk deze van een mysterieuze krachtpatser die op zeer gewelddadige wijze afrekent met een aantal mensen die niet meteen iets hebben misdaan. De suggestie wordt gewekt dat de mensen die deze cursus hebben gevolgd een bepaald doel dienen. Of beter gezegd moeten dienen. Kortom, er is meer aan de hand. Maar het leven van Luther en zijn vrienden wijkt nog niet echt af van het normale tienerleven… Tijd voor deel 3.

Deel 3 is een wat suffig deel. Het is een rustpunt waarin Luther de tijd krijgt om te reflecteren op wat hem dreigt te overkomen. Zijn vriend praat hem echter al snel het vigilante-vak in. We worden getrakteerd op de clichés die daarbij horen: een eerste rondgang door de straten, de verveling die toeslaat, het incident waarbij onze vriend natuurlijk niet al te serieus word genomen door het dienstdoende tuig. Uiteindelijk is de cliffhanger het meest interessante van dit deel. Daar komt namelijk “die andere verhaallijn” ineens om de hoek kijken. In het volgende deel verwacht ik de nodige verklaringen over de fysiek van Luther en de booswicht en wat nu precies de plannen van die laatste zijn met onze held.

Nu ik zo’n drie delen achter de rug heb valt het me op dat de makers de tijd nemen om dit verhaal op te bouwen. Het is nog net niet te vergelijken met de eerste arc van Ultimate Spider-Man, maar veel scheelt het niet. Het lijkt alsof ze al zeker zijn van een trade. Inmiddels is dat een gerechtvaardigde gedachte omdat de eerste issues van deze comic goed hebben verkocht. Maar het blijft een gok. Je weet immers toch niet of je lezers wel zo lang willen wachten?

Een nadeel is dat het verhaal nog steeds niet de comic-clichés weet te ontstijgen. Het voelt allemaal heel erg aan als Spider-Man en Kick-Ass. Het blijft dan ook even afwachten of de makers een unieke draai aan deze comic kunnen geven. Zoniet zal het voor mij niet veel meer worden dan louter de eerste arc.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar