1
Posted 05/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Archaia geeft gratis hardcover weg op Free Comic Book Day 2012

Free Comic Book Day ontstond in 2002 om het medium der comics te promoten bij het grote publiek. De comicsindustrie was in die periode namelijk bezig om uit een diep dal te klauteren. Deze actie is de voorbije tien jaar met wisselend succes gehouden. Voor de Free Comic Book Day van 2012 gooit uitgeverij Archaia alles uit de kast.

Doorgaans krijgt de enthousiaste comiclezer op die dag een berg gratis materiaal mee waar je eigenlijk niet zo gek veel mee kan. Eerste issues of edities met opvulverhalen, je kent het wel. Maar voor 2012 doet Archaia het anders. Ze lanceren een 48 pagina’s tellende -hardcover met een aantal korte verhalen.

De hardcover geeft aan waar Archaia voor staat aldus CEO PJ Bickett: kwaliteitscomics met een harde kaft.

De meeste toptitels van de uitgever krijgen een podium. We mogen hierin dus de volgende titels verwachten:

Mouse Guard: Deze comic en winnaar van een Eisner-award handelt over een troep muizen die de veiligheid van hun gemeenschap handhaven. Zie ook de onderstaande trailer:

Cursed Pirate Girl: Een jong meisje gaat op zoek naar haar vader. In haar dromen krijgt ze van hem lessen in het zwaardvechten en vertelt hij haar verhalen over de Omerta-zee.

Rust: Een jongetje met een jetpack op zijn rug stort neer nabij een boerderij. Het joch wordt achtervolgd door een oude oorlogsrobot. De familie die in de boerderij woont vertrouwt het ventje niet echt, maar de oudste zoon denkt dat zijn geheimen de familie van pas kunnen komen. Zie ook dit interview met zijn schepper:

Cow Boy:  Een cowboy van een jaar of tien bestrijdt het onrecht.

Dapper Men: Dit is een verhaal dat deels voortkomt uit de bekroonde Archaia-comic Return of the Dapper Men. Deze heet dan weer Season of the Dapper Men. In het volgende youtube-filmpje kan je zien hoe tekenaar Janet Lee vertelt hoe een pagina tot stand komt:

De Free Comic Book Day van 2012 vindt plaats op 5 mei.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar