0
Posted 03/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: DC Comics Presents – The Life Story of the Flash

Barry Henry Allen, one of twins, was born in the small town of Fallville, Iowa, on May 13th to Dr. Henry Allen and his wife, Nora. It was a late birth, and tricky; the power was out at Fallville General. Lightning had struck the building…

Leve de DC Comics Presents-reeks! Hierin worden voorheen onverzamelde comics of verhaallijnen herdrukt in één dikke, vette comic van 100 pagina’s. Het is niet bepaald een trade paperback, maar ook niet bepaald een one-shot. Zo’n DC Comics Presents-issue ligt er ongeveer tussenin, en de prijs ook: 7.99 dollar. Meestal zorgt dit er voor dat deze reprint goedkoper wordt dan de eigenlijke issues. Zo ook met deze The Life Story of the Flash, dewelke voor het eerst in zijn geheel verscheen in 1997 (de oorspronkelijke hardcover/trade is out of print).

Over The Life Story of the Flash, een fictief boek in het DC-universum dat het levensverhaal van Barry Allen – de Flash uit de Silver Age – vertelt, werd al wel eens gesproken in de comics van de Scarlet Speedster zelf. Zogezegd werd het boek geschreven door Iris West (later Iris Allen, de vrouw van Barry) en gepubliceerd na de dood van Barry. Zeer leuk dat DC het “boek” later werkelijk uitbracht.

The Life Story of the Flash is dus deels een boek/artikel over de levensloop van de grootste Flash aller tijden, geschreven door zijn vrouw Iris Allen, en deels een werkelijke comic. Belangrijke avonturen, zoals Barry’s oorsprong, eerste ontmoeting met zijn Golden Age-voorganger Jay Garrick, huwelijksaanzoek tot Iris, tragische gevechten met Professor Zoom en de origine van zijn sidekick/opvolger Wally West, worden dan weer in een snelle comicvorm gegoten. Alle woorden van “Iris” zijn in feite afkomstig van The Flash-schrijvers Mark Waid en Brian Augustyn, terwijl de tekeningen in de verstripte delen aan de hand zijn van Gil Kane (Daredevil), Joe Staton (Green Lantern) en Tom Palmer (The Avengers). De cover werd geïllustreerd door Glen Orbik.

Dit is al bij al een zeer leuke manier om het levensverhaal van één van DC’s grootste superhelden weer te geven, van zijn geboorte tot zijn grootste avonturen (velen hiervan doorheen de tijd, wat zijn geschiedenis inderdaad bij momenten wat verwarrend maakte) en uiteindelijk zijn heroïsche opoffering en schijnbare dood om het multiversum te redden in Crisis on Infinite Earths. Verder worden er ook nog enkele zaadjes geplant voor toekomstige verhaallijnen (die inderdaad, enkele jaren na het verschijnen van dit boek, plaats vonden in de tweede Flash-reeks met Wally West in de hoofdrol).

Voor de fans van Barry Allen als The Flash is dit een absolute must (en een zeer leuke companion tot zijn latere, definitieve terugkeer in The Flash: Rebirth). Het levert zijn hele geschiedenis van de Silver Age tot de Dark Age, en dit alles in een modern jasje voorzien van enkele hartverwarmende passages van Iris Allen. De tekeningen zijn echter vrij klassiek en konden bij momenten beter, maar het geheel moet het toch vooral hebben van de tekst en de wondermooie adaptatie van het bronmateriaal.

Ook al blijft er met de huidige DC-relaunch en de daaruitvolgende nieuwe, jongere versie van Barry natuurlijk niet zo heel veel meer over van de hierin afgebeelde geschiedenis, levert The Life Story of the Flash zelfs voor nieuwe DCnU-lezers een zeer aangename, leerrijke (en, misschien het belangrijkste, onverwarrende) leeservaring. Aanrader!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.