5
Posted 02/12/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Watchmen prequels in de maak?

Bleeding Cool is al een tijdje de aanjager van verhalen rond Watchmen. In 2010 braken zij het verhaal dat DC werkte aan allerlei nieuwe Watchmen-comics. De originele bundel kwam na 25 jaar enigszins aan zijn einde qua verkopen, maar de titel is sinds zijn verschijnen altijd een vrij winstgevende voor DC geweest. Waarom zou je zoiets niet uitbouwen? Er zou gewerkt worden aan een vervolg en wat prequels.

Omdat Bleeding Cool diegene was die het nieuws bracht twijfelden mensen echter aan het verhaal. Maar niet veel later werd er van schrijver Alan Moore (From Hell, Voice of The Fire) een interview afgenomen door het blad Wired. En de bonkige baardmans vertelde dat DC hem de rechten van Watchmen weer had aangeboden in ruil voor nieuwe verhalen. Natuurlijk zei hij op zijn eigen manier dat DC Watchmen kon steken in die ene plek waar de zon nooit komt. Maar het gaf wel aan dat de verhalen waar zijn. DC wil namelijk Watchmen verder uitmelken.

De ophef na het interview van Moore lijkt ervoor gezorgd te hebben dat er geen vervolg meer komt, maar prequels zijn allerminst uit den boze. Sterker nog, er zou gewerkt worden aan 4 verschillende prequels, miniseries die ieder een verhaal vertellen over een personage uit Watchmen. De namen van de  comicsmakers die met deze miniseries in verband worden gebracht zijn niet mis. Wat te denken van Darwyn Cooke (Catwoman, Jonah Hex), J. Michael Straczynski (Amazing Spider-Man,Thor) en Dave Gibbons (Green Lantern Corps ,Martha Washington)? Vandaag is daar ook Andy Kubert(Flashpoint, 1602) bijgekomen. Hij zou het tekenwerk van één van de series voor zijn rekening nemen.

Of het allemaal waar is, blijft echter nog de vraag.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar