1
Posted 02/12/2011 by Arno in Comics
 
 

The Amazing Spider-Man – Eerste kijk op de filmversie van The Lizard?

Het debuut van The Lizard in The Amazing Spider-Man #6

Recentelijk werd er via Spidermedia.RU concept art van de opkomende Spider-Manreboot The Amazing Spider-Man het wereldwijde web ingestuurd. Het draait hier om een eerste kijk op niemand minder dan The Lizard, de hoofdslechterik van de film! Voorlopig hebben Sony of Marvel nog niet bevestigd of het hier nu draait om officiële concept art, maar volgens de verzamelde comicpers ziet The Lizard er wel degelijk uit zoals in de beelden die afgelopen zomer werden vertoond op de San Diego Comic Con. Niet lang vooraleer deze pic op het web terecht kwam, werd er ook al een eerste kijk gegeven op wat officieel promotiemateriaal voor de film, waaronder een PEZ dispenser met het hoofd van de schurk.

The Lizard is één van Spidey’s oudste vijanden en verscheen al voor het eerst in The Amazing Spider-Man #6 uit 1963. Als Dr. Curt Connors was hij een chirurg in het Amerikaanse leger. In een oorlogsgebied verloor hij echter zijn rechterarm. Hij startte dan maar een nieuwe carrière als wetenschapper en onderzocht voornamelijk de regeneratieve capaciteiten van hagedissen en andere reptielen. Later ontwikkelde hij een serum gebaseerd op het DNA van reptielen en testte dit uit op zichzelf in een poging om zijn rechterarm te regenereren. Uiteraard kende zijn experiment geen goede afloop (het blijft tenslotte het Marvel-universum!). Of misschien beter gezegd, zijn experiment liep té goed af. Dr. Curt Connors verkreeg wel degelijk zijn arm terug, maar muteerde verder tot een afschrikwekkende gigantische hagedis.

Rhys Ifans als Curt Connors en Andrew Garfield als Peter Parker op de set van The Amazing Spider-Man

Doorheen de jaren groeide Curt Connors uit tot een tragisch personage, wiens experimenten en duistere Lizard-incarnatie regelmatig zijn vrouw Martha, hun zoon Billy en ook zijn verkregen vriendschap met medewetenschapper Spider-Man in gevaar brachten. Zijn Lizard-vorm werd in zijn eerste optreden als nog vrij menselijk afgebeeld, maar werd doorheen de jaren monsterlijker en grotesker weergegeven. Curt Connors werd in de originele Spider-Man-filmtrilogie van Sam Raimi al gespeeld door Dylan Baker, en was hier een docent van Peter Parker. In de nieuwe The Amazing Spider-Man van regisseur Marc Webb zal het personage gespeeld worden door Rhys Ifans en ditmaal wel degelijk getransformeerd worden in The Lizard. Als we de onderstaande image mogen geloven, wordt zijn gemuteerde vorm in de film voornamelijk gebaseerd op zijn vroege, ietwat meer menselijke, incarnatie. The Amazing Spider-Man loopt vanaf 3 juli, 2012 in de zalen.

De mogelijke concept art voor The Lizard

 

En… om af te sluiten, de Amazing Spider-Man-PEZ dispensers!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.