7
Posted 01/12/2011 by Arno in Comics
 
 

Action Comics #1 aan de haal voor meer dan twee miljoen dollar!

In een recente veiling van Comic Connect brak een hoog gewaardeerd exemplaar van Action Comics #1 uit 1938 – met een CGC-grade van 9.0 – het absolute record voor een comic: 2.161.000 dollar!

Action Comics #1 is natuurlijk het debuut van DC‘s Superman, gecreëerd door Jerry Siegel en Joe Shuster en ‘s werelds eerste superheld. Het vorige record stond ook al op naam van deze comic (een exemplaar met een grade van 8.5 bracht in 2010 anderhalf miljoen op). Samen met Detective Comics #27 (1939, eerste Batman) en Amazing Fantasy #15 (1962, eerste Spider-Man) is Action Comics #1 de enige comic die al aan de haal ging voor meer dan één miljoen dollar. Deze versie is dan meteen ook de eerste comic die de kaap van de twee miljoen overschrijdt.

Historisch gezien kan de comic natuurlijk gezien worden als één van de belangrijkste – misschien wel dé belangrijkste aller tijden – maar dit bepaalde exemplaar heeft ook best wel een interessante geschiedenis achter de rug.

Deze Action Comics #1 behoorde namelijk sinds 1997 toe aan acteur Nicolas Cage. Cage speelde niet alleen Marvel‘s Ghost Rider in de gelijknamige film en diens sequel, maar ook Big Daddy in de verfilming van Kick-Ass en is zelf een notoire comicsfan. Een beetje trivia: zijn stagenaam Cage werd deels geïnspireerd door niemand minder dan Marvel’s Luke Cage, en de naam van zijn jongste zoon is Kal-El (de geboortenaam van Superman).

Zijn exemplaar van Action Comics #1 werd echter in 2000 gestolen, samen met exemplaren van Detective Comics #1 en #27, waarna Cage spoedig zijn hele collectie verkocht. In april van dit jaar werd deze Action Comics #1 echter gerecupereerd door de politie van Los Angeles, en is bij deze dus voorlopig de duurste comic aller tijden.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.