1
Posted 30/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Nancy brengt de hel naar de aarde

Nancy vocht zich al eens eerder een weg uit de hel met niets meer dan een kettingzaag en een slecht humeur. In januari 2012 komt in Nancy on Hell (on Earth), een nieuwe vierdelige miniserie van Image, de hel naar de aarde.
Dat mag je letterlijk nemen. Iemand is vergeten om de poorten naar Hades te sluiten, waardoor onze planeet wordt overspoeld door hordes demonen. Zelfs de engelen zijn niet bij machte om zulke aantallen te stoppen. Gelukkig is daar Nancy die haar kettingzaag en bouwvakkerschoenen net in het vet had gezet.
De eerste serie getiteld Nancy in hell kende een aardig begin. De eerste twee issues werden door het gros van de online reviewers redelijk gewaardeerd. Maar met het vertrek van tekenaar Juan Jose Ryp (Wolfskin,No Hero) begon het verval. zijn vervangers van de Malaka Studios waren niet zo best. Het verhaal was redelijk standaard Bad Girl-werk. Toch heeft dit goed genoeg verkocht om een vervolg te rechtvaardigen.

Ook dit vervolg word weer geschreven door de Spaanse schrijver El Torres die in Amerika een voet aan de grond tracht te krijgen. Dit keer heeft hij de hulp van Enrique Lopez Lorenzana (Smoking Aces,Zombie Feasts) ingeroepen om de avonturen van Nancy op papier te krijgenLorenzana vindt het leuk om de nodige monsters te verzinnen die Nancy naar het leven staan. El Torres legt hem niks in de weg: “Comics hebben een oneindig budget. Kleine monsters, grote monsters, stinkende monsters. Deze comic heeft het allemaal. Ik had niet verwacht dat ik Nancy nog eens zou terugzien. Maar Enrique en mijn colorist Fran Gamboa (Nancy in Hell) maken het mogelijk.”

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar