1
Posted 27/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Extreme Studios leeft weer

We verwezen er al een keer naar in een topic over Brandon Graham (King City,Pigeons from Hell), maar Rob Liefeld (Hawk & Dove, X-Force) brengt samen met Image-uitgever Eric Stephenson de Extreme Studios weer tot leven. Het is de bedoeling dat al die properties uit de jaren negentig weer relevant worden gemaakt voor de huidige tijd. We mogen dus gaan uitkijken naar nieuwe incarnaties van Youngblood, Bloodstrike, Prophet, Glory en Supreme. Wat zijn de plannen en hoe gaat het eruit zien?

Prophet:
Liefeld en Stephenson zouden graag zien dat de nieuwe Prophet een apocalyptisch tintje kreeg. Brandon Grahams pitch haakte hierop in. Graham raadde de heren aan om Simon Roy(Jan’s Atomic Heart) te contracteren. Dat deed hij dus ook. Graham en Roy krijgen de vrije hand om Prophet uit te gaan bouwen. Liefeld vergelijkt Simon Roy’s tekenstijl met deze van Moebius (Arzach,Blueberry). Daar houdt ie wel van.

Glory:
Voormalige pr-man bij Image Joe Keatinge (Pop Gun) keert met deze titel weer terug bij de uitgever. Keatinge heeft de origin van Glory licht aangepast. Ze is van adellijke afkomst en trekt de wijde wereld in om avonturen te beleven. Iets dat normaal gesproken vrij lastig is omdat er koninklijk bloed door haar aderen stroomt. Het tekenwerk van Glory wordt verzorgd door Ross Campbell (Wet Moon,Shadoweyes). Zijn vrouwen zijn normaal gesproken een stuk voller dan de Liefeld-trutjes met hun wespentaille. Maar Glory is geen lofzang op de vrouwelijke vormen. Glory is avontuurlijk, barbaars en niet te beroerd om haar zwaard te gebruiken.

Youngblood:
Eén van de oerseries van Image. En ook hier komt weer een nieuwe interpretatie van. John McLaughlin, de schrijver van de film Black Swan, is een comicfan. Sterker nog, hij is een Youngblood-fan. Hij heeft een pitch gestuurd naar Stephenson die erg in de smaak viel. Het wordt ervaren als een frisse bries, zonder dat het de geest van Youngblood geweld aandoet. Deze comic is weer een serieuze titel. Mede op verzoek van de fans overigens, want de vorige satirische versie van deze comic werd niet gewaardeerd. Het tekenwerk wordt verzorgd door Jon Malin (Nitrogen,New Warriors). Al zal Rob Liefeld assisteren.

Supreme:
Dit is de populairste reeks uit de Extreme-stal. Er blijken nog wat ongebruikte scripts van Alan Moore (Watchmen,V for Vendetta) te liggen. Daar kunnen nog een issue of twee uit worden gehaald. Deze issues zullen dan de run van Alan Moore beëindigen. Deze issues worden getekend door Erik Larsen (Savage Dragon,Image United) en Cory Hamscher (G.I Joe, Darkstalkers). Larsen zal na deze issues ook het verhaal gaan schrijven en de serie een nieuwe richting uitsturen. Fans van de oude en de Moore-Supreme zullen iets van hun gading kunnen vinden in deze titel.

Over Bloodstrike is nog niets bekend. Behalve dat het zal worden gemaakt door Tim Seeley (Hack/Slash) en Francesco Gaston.

Er komen ook collecties aan. Niet alleen de oude comics uit de negentiger jaren, maar ook deze series zullen gebundeld gaan worden. Reken er overigens niet op dat alle comics uit de jaren negentig gebundeld zullen gaan worden.

De losse issues van de nieuwe series worden doorgenummerd. Ze gaan dus gewoonweg verder waar ze in de jaren negentig gestopt waren (geen hele reeks nieuwe nummer 1‘s dus!). Youngblood 71, Prophet 22, noem het maar op. Het is gedurfd omdat het tegen heel wat marketingregels ingaat. De vraag is natuurlijk hoelang de series het zullen gaan uithouden? Begin 2012 weten we het.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar