0
Posted 25/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Green Lantern New Guardians #3

This is what you feared al allong. That someone like me would put it all together and feel power like you never …

De DC-titel waar ik iedere maand het meest naar uit kijk is nog steeds Green Lantern: New Guardians, een reeks die grootse mogelijkheden met zich meebrengt zoals intussen echt wel duidelijk is. Zoals jullie misschien wel weten zijn de Guardians of the Universe de oprichters van het Green Lantern Corps en handhaven zij zo de orde in het universum. Wat jullie misschien niet weten is dat deze Guardians de laatste tijd nogal twijfelachtige beslissingen gemaakt hebben, zoals het verbergen van een bepaalde profetie en de gevoelens weg te nemen bij een van hun eigen broeders. Niet echt de meest betrouwbare smurfen en dus zeker niet de soort wezens die je met zulke macht zou vertrouwen! Mijn vermoeden is en blijft dus ook dat Green Lantern Kyle Rayner hen wilt vervangen of overbodig wil maken.

In de vorige twee issues kregen we te zien hoe de jonge tekenaar Kyle Rayner jaren geleden door de Guardian Ganthet werd uitgekozen om de laatste Green Lantern in het universum te worden. Nadien zagen we hoe niemand van het gewone volk hem blijkt te herkennen wanneer hij hun levens redt en dat hij ineens door ieder Lantern Corps uitverkoren werd als hun nieuwste rekruut. Er verschenen plots mysterieuze Power Rings rondom hem en ook leden van ieder Corps die vermoedden dat Kyle dit veroorzaakt had! Kyle wist hen echter te ontlopen dankzij een beetje hulp van de Blue Lantern Saint Walker en ze trokken beiden naar Oa. Hier hoopte Kyle dat de Guardians of the Universe, en dan vooral Ganthet hem konden uitleggen waarom deze Ringen hem gekozen hadden en achtervolgden. Op Oa kreeg Kyle echter iets te zien dat hij niet verwachtte, Ganthet zijn grootste angst was uitgekomen: zijn smurfige broeders hebben hem een lobotomie gegeven en hij is alle gevoelens kwijt! Uit woede voor deze misdaad, en omdat ze hem willen bestuderen, vliegt Kyle op de Guardians af en op dat moment gaan alle Ringen rondom hem aan zijn vingers en wordt hij een nieuwe soort Lantern!

Tony Bedard (Gotham City Sirens, Green Lantern Corps) bewijst ons dat deze titel bij hem inderdaad in goede handen is. De eerste issue diende vooral als inleiding voor lezers die niet zo bekend waren met de gebruikte personages en de Green Lantern-mythologie. Bedard is nu echter reeds aan zijn derde issue toe en het verhaal verloopt zeer vlotjes vooruit. Zo kregen we in de vorige issue eindelijk een antwoord op wat er met Ganthet gebeurd is en uiteraard is Kyle hier helemaal niet met akkoord. Ook licht hij de sluier rond het mysterie van de verscheidene Power Rings die Kyle Rayner als hun Lantern uitverkozen hebben een klein beetje omhoog, maar nog niet helemaal (zoals het een goed schrijver beaamt). Verder krijgen we een zeer coole transformatie te zien in Kyle die zelfs de ‘onfeilbare’ Guardians of the Universe doen verbazen en krijgen we onze eerste construct van de Orange Lantern te zien in deze reeks! Zoals sommigen onder jullie waarschijnlijk wel weten is er maar één Orange Lantern Ring in het gehele universum en behoort deze tot Larfleeze (de andere leden van zijn Corps zijn slechts constructs).

Deze wereld wordt nog steeds tot leven gebracht door Tyler Kirkham (Green Lantern Corps, Untold Tales of Blackest Night) en zijn tekenstijl sluit nog steeds mooi aan bij de tekenstijl van de andere Green Lantern-tekenaars. Dit zorgt er oor dat  dit deel van het DC-universum echt als een geheel aanvoelt. Het kan aan mij liggen maar het lijkt wel alsof Tyler Kirkham zich steeds meer thuis voelt in het wereldje van de Lanterns hun soap opera. Zijn tekeningen, en dan vooral de constructs komen steeds vlotter en natuurlijker over. De actiescènes kunnen misschien nog iets beter maar ze bevatten alvast de nodige dynamiek!

Je komt misschien (nog steeds) niet echt te weten wat de New Guardians nu exact zijn, maar het verhaal begint aan een mooi tempo vooruit te gaan. Wat er natuurlijk voor zorgt dat je als lezer er de volgende maand weer bij bent voor de volgende issue! Als je goed oplet, kun je overigens ook al een klein beetje voorspellen wat er gaat gebeuren in het leefwereldje van de New Guardians en wie er uiteindelijk de leiding zal nemen.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be