3
Posted 24/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Marvel schroeft de productie op

De collega’s van Bleeding Cool viel het op dat Marvel een nieuwe strategie lijkt te hanteren. In februari 2012 versturen ze niet een, maar twee nieuwe nummers van zo’n zeventiental titels. Denk hierbij o.a. aan comics als Uncanny X-Force,Uncanny X-men, Secret Avengers en Deadpool. Leuk als je het kunt betalen. Minder leuk als je meerdere series volgt.

Een fan vroeg via Formspring het volgende aanMarvel’s  Senior Vice President of Publishing, Tom Brevoort:
Negen reeksen die ik verzamel hebben een extra issue in februari. Helaas kan ik het mezelf financieel niet veroorloven om ze allemaal te kopen. En aangezien er dan een gat in mijn collectie bestaat is het onvermijdelijk dat ik reeksen moet laten vallen. Kunt u vertellen hoeveel issues er van elke comic zullen verschijnen in 2012? Dan kan ik daar rekening mee houden met mijn budget.

Waarop Brevoort antwoordde:
Dat zal in de meeste gevallen meer dan 12 issues zijn. Al varieert dat per titel en creatief team.

Zou je hieruit mogen opmaken dat Marvel nu marktaandeel probeert terug te winnen door de uitgavefrequentie van hun populaire titels te verhogen? En hoeveel dubbele issues zullen er dan verschijnen?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar