0
Posted 23/11/2011 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

SyFy overweegt een Booster Gold tv-serie

Booster Gold is één van de meer recentere superhelden uit de stal van DC. Hij werd 25 jaar geleden geschapen door Dan Jurgens (The Sensational Spider-Man,The Death of Superman), kende twee soloreeksen en is momenteel te zien als leider van de Justice League International. Booster Gold werd geboren als Michael Jon Carter en komt uit de toekomst. Hij gebruikt de technologie uit zijn tijd en kennis van het verleden om zichzelf te profileren als held. Niet omdat hij een gouden hartje heeft. Nee, hij wil vooral beroemd en rijk worden. Het feit dat hij zijn krachten deels gebruikt voor persoonlijk gewin zorgt ervoor dat veel medesuperhelden hem aanvankelijk niet zo serieus nemen, al leert hij uiteindelijk wel wat het betekent om een ware held te zijn. Een DCnU-special over het personage kan je hier lezen.

Booster Gold Eric Martsolf liet zijn gezicht al eens zien in het laatste seizoen van de tv-serie Smallville, gespeeld door Eric Martsolf (Days of Our Lives) en dat leverde veel positieve reacties op. Tel daar zijn originele achtergrondverhaal bij en je hebt de basis voor een eigen serie. De Amerikaanse zender SyFy (voorheen het Sci-Fi Channel, bekend van ondermeer Battlestar Galactica) heeft bij Berlanti Productions alvast een pilot script besteld voor een testaflevering. Greg Berlanti (Green Lantern, Eli Stone) zal optreden als executive producer en zijn maatje en coproducent Andrew Kreisberg (Eli Stone, Fringe) zal het script schrijven.

Het is allemaal nog heel pril. Er is dus nog niets bekend over een eventuele casting, maar wanneer er nieuwe details worden vrijgegeven kan je deze gegarandeerd nalezen op Brainfreeze.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar