2
Posted 22/11/2011 by Arno in Comics
 
 

The Dark Knight Rises: Mogelijke plotbeschrijving van de proloog, tijdlijn en nieuwe foto’s (spoilers)

Zopas zijn via SuperHeroHype naast de covers ook al enkele vroege scans opgedoken uit de nieuwste uitgave van het magazine Empire, dat nu donderdag in de winkels zal liggen. Het hoogtepunt van de issue wordt ongetwijfeld de feature rond de film The Dark Knight Rises, het sluitstuk van de Batmantrilogie onder regisseur Christopher Nolan, dat op 20 juli, 2012 in de cinemazalen zal verschijnen. Nolan licht hier een tipje van de sluier op omtrent het tijdstip wanneer de film zal plaatsvinden en de hoofdslechterik Bane. Verder zal er een proloog van de enorm geanticipeerde film vast komen te hangen aan de 70mm IMAX-screenings van Mission: Impossible – Ghost Protocol, dewelke op 16 december in de Verenigde Staten zal uitkomen. De proloog van The Dark Knight Rises zal – net zoals deze van diens voorganger en miljardenblockbuster The Dark Knight (2008) – de eerste zes minuten van de film tonen (voor The Dark Knight was dit de door The Joker opgezette bankoverval). Van deze proloog zijn inmiddels niet één, maar twee mogelijke plotbeschrijvingen opgedoken. LET OP: Mogelijke spoilers kunnen volgen.

Op het einde van The Dark Knight nam Batman de schuld op zich voor de misdaden en latere dood van Harvey Dent/Two-Face en werd hij opgejaagd door de politie. De gelekte info en teaser-trailer van The Dark Knight Rises – waarin we commissaris Gordon (Gary Oldman) in een ziekenhuisbed aantreffen – doen ons vermoeden dat Batman gedurende een ongekende periode afwezig zal zijn in Gotham City. Wat Nolan echter nu laat weten, is dat The Dark Knight Rises zich maar liefst 8 jaar na de gebeurtenissen van The Dark Knight zal afspelen. We zullen dus een oudere, meer afgeleefde Bruce Wayne (Christian Bale) te zien krijgen (of Batman in die tussentijd actief is gebleven in Gotham City blijft echter nog de vraag, zoniet kunnen we hiermee ook spreken van een Dark Knight Returns).

De schurken in The Dark Knight Rises zijn niet niks. Ja, Anne Hathaway zal te zien zijn als Selina Kyle/Catwoman, maar de grotere schurkenrol is weggelegd voor Bane (Tom Hardy). Het personage staat voornamelijk bekend om de rug van Batman te breken in de befaamde Knightfall-verhaallijn uit de jaren ’90. In The Dark Knight Rises zou hij al dan niet de handen in elkaar slaan met Talia al Ghul, die uit is op wraak voor de dood van haar vader Ra’s al Ghul (een rol die in Batman Begins werd gespeeld door Liam Neeson). Ook al blijft actrice Marion Cotillard ontkennen dat ze in de huid kruipt van Talia, wordt gedacht dat haar rol als het personage Miranda Tate slechts een rookscherm is. De geruchten over flashbacks naar het leven van Ra’s al Ghul, de cameo van Neeson, en de inclusie van het personage zijn revitaliserende Lazarus Pit lijken dit te staven. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Bane samenwerkt met de al Ghuls (zie de Batman: Legacy-verhaallijn in de comics uit 1996).

In de trend van Nolans meer realistische aanpak blijft Bane overigens vrij herkenbaar, maar zal hij toch worden opgevoerd in een lichtjes aangepaste versie. De Bane uit het DC-universum kan gezien worden als een gelijke voor Batman. Hij is enorm slim, ontdekt Batman’s geheime identiteit en is een zeer gevaarlijke vechter, die de intraveneuze drug Venom (aanvankelijk onvrijwillig) gebruikt om zijn spiermassa op te pompen. Bane zal in The Dark Knight Rises even slim zijn en een minstens even brutale vechtstijl gebruiken, bedoeld om zoveel mogelijk schade aan zijn tegenstanders te berokkenen in zo’n kort mogelijke duur. Acteur Tom Hardy omschrijft het als “it’s not about fighting, it’s about carnage” en haalt zelfs het mogelijke Mortal Kombat-achtige uitrukken van ruggengraten aan als behorende tot zijn vechtstijl. Bane heeft echter ook alweer een zwakheid. Vermits hij schijnbaar vrij vroeg in zijn verhaal gewond zal komen te raken, leeft hij in constante pijn. Het enige wat deze pijn kan minderen is een helend gas (Venom? Geconcentreerde dampen uit de Lazarus Pit? Een hallucogeen van die blauwe bloem uit Batman Begins?). Vandaar dus zijn masker als inhalator en de twee gastanks op zijn rug. Christopher Nolan verkondigt dat Batman in Bane een vijand krijgt die hem zowel fysiek als mentaal tot het uiterste zal drijven. Mooi zo, want dat is Bane in een notendop.

En dan nu, de twee mogelijke plotbeschrijvingen van de proloog, beide oorspronkelijk verschenen op de fora van IMDB (wat hun waarheidsclaim inderdaad al meteen zeer verdacht maakt). Toch vond ik ze persoonlijk vrij entertainend en al dan niet plausibel, dus plaats ik hieronder een korte beschrijving.

In de eerste mogelijke proloog zien we een jongere Ra’s al Ghul (maar nog steeds gespeeld door Liam Neeson) Bane rekruteren in een gevangenis, ietwat gelijkaardig aan hoe hij dit deed met Bruce Wayne in Batman Begins. Bane – nu al een zeer degelijke vechtersbaas – wordt hierna overtuigd om zich bij Ra’s te voegen en wordt later op Gotham City afgestuurd. Het past ergens wel dat Bane zou ingezet worden door Ra’s al Ghul als een wapen tegen Gotham en het personage heeft inderdaad een gevangenisachtergrond in de comics. Dit maakt van deze beschrijving de meer plausibele van de twee. Toch lijkt vooral de tweede mogelijke proloog me een beest van een scène te zijn. En ik denk dat alle fans van de Knightfall-verhaallijn me hierin wel zullen volgen!

Deze proloog zou zich niet lang na het einde van The Dark Knight afspelen. Batman wordt achtervolgd door een hele horde politieagenten, maar ontsnapt op zijn Batpod. Hij wordt echter aan het einde van een tunnel klemgereden door twee gigantische vrachtwagens met Bane en zijn henchmen erin. De hieruitvolgende crash zorgt ervoor dat Batman nauwelijks bij bewustzijn is wanneer Bane zeer traag op hem afstapt en zichzelf op een dreigende toon begint voor te stellen. Het eerste hoogtepunt komt er al aan wanneer Bane naar de Batman refereert als “Bruce“. Uiteindelijk komt het tot een kort gevecht, waarin Bane al snel de bovenhand haalt (al krijgt ie een tikkeltje hulp van zijn henchmen). De proloog eindigt wanneer Bane de verslagen Batman oppakt en, nuja, je kan al raden wat er gebeurt:

Persoonlijk lijkt deze proloog me net iets te mooi en fanboy-friendly om waar te zijn (ook al zou een gebroken rug de achtjarige afwezigheid van Batman kunnen verklaren). We zullen het alvast in december te weten komen (en om de één of andere reden begin ik nu toch meer en meer uit te kijken naar de release van die vierde Mission: Impossible-film). Check hieronder alvast de scans van Empire. Wanneer het magazine in de winkels ligt kunnen we jullie van betere kwaliteitsscans voorzien.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.