2
Posted 22/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Na Haunt #19 wordt alles anders

Haunt? Ach, je kent de serie misschien al? Twee broers, Daniel en Kurt Killgore, de ene is priester, de ander is een geheim agent. De geheime agent sterft, maar zijn geest blijft bij de andere broer rondspoken. De geest kan tijdelijk samensmelten met de priester en dan onstaat Haunt. (Lees deze review voor meer informatie.)

Robert Kirkman (The Walking Dead, The Infinite) wilde wel verder gaan met schrijven, maar de tv-reeks van The Walking Dead nam teveel tijd in beslag. Tekenaar Greg Capullo (X-Force,Spawn) wilde weer eens voor het grote publiek gaan werken, dus hij vertrok naar DC. Todd McFarlane (Spawn) bleef alleen achter. Maar de man ging niet bij de pakken neerzitten. Het is een buitenkans om de serie een nieuwe richting in te sturen. McFarlane contracteerde het duo Joe Casey (Butcher Baker, the Righteous Maker, Godland) en Nathan Fox (Blue Estate, Florescent Black) om de boel eens flink op te schudden.

Casey’s doel is om de lezers schrik aan te jagen: “Leg maar schoon ondergoed klaar. We hebben een mandaat om je de stuipen op het lijf te jagen. Voor minder doen we het niet“, aldus de schrijver.
Fox zegt dan weer dat ze “hele gekke shit doen met Haunt” en iets geheel nieuw voor hem aan het opzetten zijn. De scripts van Joe amuseren hem ook enorm. Met een sadistisch genoegen gooit hij de gebroeders Killgore voor de leeuwen.

Volgens Todd McFarlane wordt Haunt dus nog grimmiger: “Als je Joe Casey een beetje kent dan weet je dat hij de grenzen opzoekt in zijn werk. En het tekenwerk van Nathan Fox is veel losser dan dat van mij. Het straalt vertrouwen uit en het heeft de juiste toon.”

Haunt #19, de eerste issue van deze nieuwe richting ligt 30 november in de winkel. Mocht je niet onder de indruk zijn van alle schouderklopjes die de heren elkaar geven dan kan je hieronder nog even een preview bekijken:

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar