4
Posted 22/11/2011 by Arno in Tv/Film
 
 

HBO-documentaire Superheroes vanavond op Canvas!

“I’d be a little bit worried about somebody who puts on a costume and then runs around challenging criminals. A person could get hurt” – Stan Lee

Leve de Brainfreeze-community! Dankzij forumlid reckless1 – hartelijk dank daarvoor – kwamen we vandaag te weten dat er vanavond een documentaire over werkelijk bestaande superhelden op Canvas te zien zal zijn! Het draait hier om de docu Superheroes, geproduceerd door Theodore James en in een regie van Michael Barnett. De documentaire was eerder dit jaar voor het eerst te zien op de Amerikaanse zender HBO.

Superheroes schetst een portret van comicslezers en superheldenfans die hun passie een stapje verder drijven: ze adopteren zelf een superheldenidentiteit, maken een kleurrijk kostuum en trekken de straat op om het onrecht te bestrijden! De real-life superhero – waar schrijver Mark Millar duidelijk zijn inspiratie voor Kick-Ass vandaan haalde – begint stilaan een fenomeen te worden. Onlangs nog kwam Seattle’s Phoenix Jones in opspraak na een uit de hand gelopen incident en zijn er ondertussen meer dan 300 geregistreerde superhelden actief in de Verenigde Staten. In Superheroes worden we ondermeer geïntroduceerd tot Mr. Extreme van de Xtreme Justice League uit San Diego, de Vigilante Spider, en het New York Initiative uit Brooklyn. Naast interviews en portretten van deze superhelden, krijgen we ook de meningen te horen van ondermeer comicslegende Stan Lee, klinisch psycholoog Robin Rosenberg (editor van The Psychology of Superheroes) en Andrea Brown, een politieagente in San Diego, de stad waarin elk jaar de Comic Con International plaatsvindt.

De docu klinkt alvast als een zeer interessante kijkervaring en zal vanavond omstreeks 23u30 te zien zijn in het Canvas-programma Virus, waarin naar goeie gewoonte “TV zonder voorschrift” wordt voorgeschoteld. De trailer van 30 seconden op de officiële site van Virus levert echter maar een kleine glimps op van de docu, dus hieronder vind je alvast de langere trailer van HBO:

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.