0
Posted 19/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Image United is niet stopgezet

Todd McFarlane (Spawn) heeft in een interview nog maar eens geroepen dat Image United niet is stopgezet. Hij en zijn Image-collega‘s werken er in alle rust aan door. Het gaat met horten en stoten maar er zit schot in de zaak.

Daarmee is er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het roemruchte Image United-verhaal. In 2008 werd het nog aangekondigd als een groots gebeuren: de reünie van de oorspronkelijke Image-oprichters Todd McFarlane (Spawn), Erik Larsen (Savage Dragon), Jim Valentino (Shadowhawk), Rob Liefeld (Youngblood), Whilce Portacio (Wetworks) en Marc Silvestri (Witchblade). (Jim Lee (WildC.A.T.S.) deed niet mee maar voorzag de comic weleens van een cover). Ze hadden het plan opgevat om een crossover te maken waarbij elke Image-oprichter/partner zijn eigen personages zou tekenen. Portacio ontwierp hierbij ook het personage Fortress, speciaal voor deze comic. Voor het schrijfwerk zou Robert Kirkman (Invincible, The Walking Dead) zorgen, die in 2008 net was benoemd tot een volwaardig Image-partner. Alles zou hierbij anders lopen dan het hele Image Comics Hardcover-fiasco, de jubileumcomic die in 2002 zou verschijnen om het tienjarig bestaan van de uitgever te vieren. Deze verscheen uiteindelijk pas in 2005, toen de uitgeverij 13 jaar bestond.

De eerste twee issues van Image United verschenen op tijd. Helaas gold dat niet voor de derde issue. Deze verscheen pas in augustus 2010, 8 maanden na het tweede deel. Hierna werden de Image-mannen overladen met hoon. Niet alleen omdat ze hun belofte braken, maar ook omdat ze in feite dezelfde fouten maakten als in de eerste jaren na de oprichting. Met andere woorden: ze kunnen nog steeds niets organiseren.

Het vierde deel laat dus nog steeds op zich wachten. En wachten..en wachten.. Maar het zal hopelijk volgend jaar verschijnen. Dan is het meteen een mooie gelegenheid om het 20-jarig jubileum te vieren.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar