6
Posted 17/11/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #17

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork. In deze column presenteren we wekelijks de mooiste, de vreemdste, de grappigste en de opvallendste grafische kunstwerken uit de wereld der comics. In deze column tonen we tekeningen, schilderwerk en photoshop-illustraties van zowel professionals als fans: schetsen, previews en parodieën, verzameld door de Brainfreeze-crew.

Ben je een knappe illustratie tegengekomen op het internet, of ben je zelf een niet onaardige tekenaar? Stuur gerust een mailtje naar yann@brainfreeze.be, zodat we je vondsten of creaties hier kunnen delen!

We beginnen met enkele pareltjes van tekenaar Mana (met dank aan Lav):

Catwoman is sexy. Dat is voor niemand nieuws. Er zijn nogal wat schrijvers en tekenaars die niet goed weten waar “sexy” ophoudt en “plat”, “exploitatief” en “vulgair” beginnen. Jace Wallace geeft het goede voorbeeld:

Net als zijn collega Tony Matta:

Net als heel wat mensen, geniet ondergetekende bijzonder van de prachtige tekeningen van Marcus To in de miniserie Huntress die op dit moment loopt bij DC. Deze schets van Barbara Gordon (als Oracle) en Black Canary is eveneens van zijn hand:

Vorige week berichtten we dat The Strange Talent of Luther Strode (een nieuwe reeks bij Image) als zoete broodjes over de toonbank gaat. De naam Tradd Moore zei tot voor kort niet zo veel, maar inmiddels is wel duidelijk dat hij heel wat in zijn mars heeft. Dat toont hij nog eens met deze tekeningen van X-Men Wolverine en Jubilee:

Menig superheld kijkt de Dood nu en dan in de ogen. Er zijn ergere dingen, toch als je te maken hebt met de versie uit Neil Gaimans Sandman:

Death by Amanda Conner

Death by Chrissie Zullo

Death by Cliff Chiang

Death by Nicola Scott

Death & Sandman by Rafael Albuquerque

Rapunzel is populair deze week. Hier ontmoet Spidey de versie uit Disney’s Tangled:

Amy Nebberson zorgt dan weer voor een kruising van Rapunzel met Harley Quinn:

De volgende prent is verre van nieuw, het is één van de pagina’s uit het sluitelmoment van The Dark Phoenix Saga, getekend door John Byrne. De prent werd gisteren verkocht voor 65.725 dollar (een kleine 50.000 euro).

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, volgens de uitdrukking. De volgende tekeningen krijgt u zonder overbodige commentaar:

Nightwing door Rodolfo Migliari

Zatanna door Emanuela Lupacchino

Batman door Eduard Visan

De Supers door Jadenwithwings

Dan rest ons enkel nog de uitsmijter voor deze week: een parodie op Catwoman #1 door Michael Magtanong:

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder