0
Posted 17/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Wat staat er op stapel voor Uncanny X-Force?

X-Force werd begin 2008 geherlanceerd. Al eerder wist de serie zich te bevrijden van het 90’s Rob Liefeld-tijdperk en werd het een titel die grenzen opzocht. Maar het black-ops moordteam uit volume 3 van de reeks bleef toen nog teveel hangen in zinloos geweld en gore.

Schrijver Rick Remender (Strange Girl, Venom) ging in 2010 met al die elementen aan de slag en smeedde daar een nieuw team van. Uncanny X-Force bleef een groep die dingen wilden doen waar andere helden voor terugdeinsden. Maar door een uitgekiend selectiebeleid ontstond er een interessante situatie. Dit team bestaat uit mensen die opereren in het grijze gebied tussen goed en kwaad (Wolverine,Fantomex,Deadpool), aangevuld met Angel en Psylocke die beschadigd zijn als persoon maar je toch nog steevast als de ‘goeierikken’ kan noemen.

Het excessieve geweld bleef maar het zorgde er nu ook voor dat de teamleden gekweld worden door de gevolgen van hun daden. Hierdoor won de titel aan diepgang. Er werd ook slim gebruik gemaakt van de voorgaande continuïteit. Deze titel is toegankelijk voor onervaren lezers maar zorgt er ook voor dat de lezer die 20 jaar lang zijn comics leest niet in de kou staat. Dat leverde  ook nog eens behoorlijke verkopen op. Niet alleen vanwege het verhaal maar ook vanwege de prachtige tekeningen van Jerome Opena, waarbij je de rol van colorist Dean White niet mag onderschatten.

De voorbije week verstuurde Marvel weer de nodige teasers. Het einde van de Dark Angel Saga komt eraan en het spreekt voor zich dat X-Force daar niet ongeschonden uit zal komen. Maar wat komt er daarna?

Remender lichtte een tipje van de sluier op in een kort gesprek met CBR. Het team krijgt er twee nieuwe leden bij: één ervan is Nightcrawler uit de Age of Apocalypse. De andere blijft voorlopig onbekend. Er wordt gesuggereerd dat Sage eventueel in een latere issue het team komt versterken (wat gezien de oorsprong van het personage wel interessant zou zijn), maar dat er nu nog geen ruimte voor haar is. Kan het dan misschien dat de Avenger die dit clandestiene team gaat ontdekken zich er meteen ook maar bij aansluit?

Verder is er ook nog sprake van een verbond tussen deze titel, Venom en The Secret Avengers. Drie comics die zich aan de schaduwkant van het Marvel-universum afspelen. Het loopt ietwat in elkaar over, maar hoe en wat wilde Rick Remender helaas niet zeggen. Al denk ik dat hij stiekem al een grote hint heeft weggegeven..

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar