3
Posted 16/11/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Ron Marz van Voodoo gehaald

Voodoo #1 was een van de meer “speciale” reboots in het nieuwe DC-universum. Speciaal omdat het een stijl bracht die we niet gewoon waren van DC Comics en dat kwam vooral door de erotische toon van dat eerste nummer. Voodoo zorgde voor een kleine controverse waar DC-fans de comic afschilderden als een grote striptease. Voodoo was niet de enige comic met die controverse, want ook Catwoman #1 en Red Hood and the Outlaws #1 werden overdonderd met dezelfde kritiek.

DC Comics liet weten dat Joshua Williamson de reeks zal overnemen vanaf issue #5 dat in januari zal uitkomen. Dit komt wel als een kleine verrassing aangezien Voodoo #5 al aangekondigd werd met Ron Marz als schrijver.

Newsarama contacteerde Ron Marz en hij had het volgende te zeggen:

Het enige dat ze mij verteld hebben was dat ze een andere richting uitgaan met de reeks. Ik had een 10 minuten durend telefoongesprek met de editor, die me het nieuws vertelde. Ik vroeg hem welke richting ze dan uit zouden gaan, maar omdat de editor ook vertrok uit het team was hij daar niet van op de hoogte. Dat was alle informatie die heb gekregen. Sindsdien heb ik niemand meer gehoord buiten een telefoongesprek met de nieuwe editor om de details van mijn laatste nummer te bespreken.

Ik moet toegeven dat het als een volledige verrassing kwam, zeker omdat ik de gevraagde herzieningen en veranderingen heb toegepast die de eindredactie me vroeg. Maar blijkbaar voldeed dat nog steeds niet aan wat ze zochten. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik mijn verhaal niet kan afwerken en ik zal zeker de samenwerking missen met Sami Basri en Jessica Kholinne, die beiden prachtig werk leveren voor de serie. Ik wens hen en de nieuwe schrijver enorm veel succes met Voodoo. Ik heb nog steeds het gevoel dat het DCnU een heel straffe en positieve onderneming was voor DC en voor de ganse industrie, en ik ben blij dat ik daar een deel uit van maakte.

Williamson heeft in het verleden enkele kleinere reeksen en verhaallijnen geschreven voor DC. Zo schreef hij de Unchartedcomic, naar de gelijknamige videogame, en ook een nummer van Superman/Batman. Williamson is vooral bekend dankzij Oni PressSketch Monsters en Image Comics’ XenoHolics.

Dit is niet de eerste schrijver die van een DCnU-reeks gehaald wordt of  weggaat. J.T.Krul verliet Green Arrow al na issue #3, John Rozum verlaat Static Shock, George Pérez gaat Superman verlaten in maart en Gail Simone gaat in diezelfde maand ook The Fury of Firestorm laten voor wat het is.

Persoonlijk vond ik Voodoo wel iets hebben, het had een hoog Speciesgehalte dat me wel aansprak. Ik ben nu wel enorm benieuwd wat Joshua Williamson gaat doen met de reeks en wat de andere richting is dat ze met de reeks willen inslaan. Nu al een kleine minireboot?

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian