0
Posted 16/11/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: X-Men #20

Not that I mind being lied to by pretty women in general…but I expected better from royalty.

Na de gebeurtenissen van X-Men Schism slaat ook de reeks X-Men een nieuwe richting in. Schrijver Victor Gischler (Deadpool Corps, Death of Dracula) neemt de taak op zich om de X-Men deze nieuwe start te geven. Will Conrad (Birds of Prey, X-23) bepaalt met zijn art hoe we deze overgang zullen beleven.

Wolverine is vertrokken en heeft een deel van de X-Men meegenomen. Cyclops is daardoor verplicht een nieuw team op poten te zetten. De leider van dit team wordt Storm. Ze wordt bijgestaan door Psylocke, Jubilee (zucht), Warpath, Colossus en Domino. Het team mag al meteen uitrukken als de fictieve regio Puternicstan stiekem drie Sentinels aankoopt bij wapenhandelaars. Puternicstan is een regio dat in de buurt van Roemenië en het ook al fictieve Latveria ligt. De gouverneur van Puternicstan is het beu dat de regio steeds bezet wordt door de buurlanden. Ze wil dan ook maar al te graag onafhankelijk worden en denkt dit het beste te kunnen doen door middel van de Sentinels. Onderweg naar Puternicstan worden de X-Men tegengehouden door War Machine. Hij werkt in opdracht van de NAVO en eist dat de X-Men terugkeren. De NAVO wil dit probleem namelijk zelf aanpakken.

Victor Gischler is erin geslaagd om dit nieuw team op poten te zetten en hen in een verhaal te plaatsen waar ik meteen in geïnteresseerd ben. Bovendien krijg ik een vermoeden dat toen hij zijn team samenstelde een kijkje heeft genomen op onze site (4 van de 6 teamleden staan namelijk in onze top 20 van multiculturele superhelden!). Het feit dat ook Jubilee in zijn team zit bewijst dan weer dat zijn Nederlands nog niet zo goed is. Toch is dit team, uitgebreid met Colossus en Domino, voor mij bijna een droomteam. Een leuk extraatje is het feit dat Gischler er voorlopig in geslaagd is om Jubilee niet te laten zagen en klagen. Ook merk je al dat er wat dynamiek ontstaat tussen de verschillende karakters. Er zijn zo al wat leuke dialoogjes tussen Warpath en Jubilee. Domino is voor mij nog de onbekende factor. Haar kracht bestaat uit gelukmanipulatie. Dit komt in feite neer op het feit dat ze steeds het geluk naar haar hand kan zetten. Maar nu ze in één van de hoofdteams van de X-Men zit, is het haar kans om te bewijzen dat ze er thuishoort.

Op de art van Will Conrad heb ik helemaal niks aan te merken. Het is precies de soort art die ik leuk vind. De karakters zijn perfect getekend met veel oog voor detail. Vooral de close-ups komen heel goed over. Ook de actiescènes op het einde van de comic zijn super getekend. De close-up van de ogen van Storm hierbij is adembenemend.

Je merkt het al dat ik zeer lovend ben over deze comic. Ik ga jullie dan ook zeker aanraden om deze te lezen. Het is niet alleen een goede voortzetting op de lopende reeks maar door alle voorgaande gebeurtenissen in Schism is dit ook het ideale startpunt voor nieuwe lezers. Ik kijk in ieder geval al uit naar het volgende deel.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.