2
Posted 15/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Wie redt Frank Miller van zichzelf?

Sommige mensen kunnen beter geen website beginnen. Frank Miller lijkt zich in dat rijtje te voegen. Het voorbije weekend schreef hij een kritisch stuk op zijn site over de huidige Occupy-beweging in de VS. Een citaat:
“Occupy” is nothing but a pack of louts, thieves, and rapists, an unruly mob, fed by Woodstock-era nostalgia and putrid false righteousness.”
En dat is slechts een klein deel van Millers lange rant (waarin ook aardig wat aandacht werd besteed aan zijn visies op Al-Qaeda en de Islam). Meteen daarna stond het internet in brand.

Behoorlijk wat fans, collega’s en toevallige voorbijgangers waren geraakt door de woorden van Frank Miller. Enkele collega’s gingen zover om hem hier op aan te spreken.  Erik Larsen (Savage Dragon) vroeg hem wat er verkeerd is aan het feit dat de rijken ook best belasting zouden kunnen betalen. Gail Simone (Birds of Prey,Batgirl) gaf dan weer een sneer dat Millers blog een goede plek is om onzin te lezen.
Kijkend naar de recente nieuwsberichten heeft Miller een punt. Een aantal plekken waar de Occupy-demonstranten hun tenten hebben opgeslagen worden geteisterd door diefstallen en verkrachtingen. Maar moet je dit ook op zo’n manier opschrijven?

Generatiegenoot John Byrne (Uncanny X-men, Cold War) is al ruim een decennium actief op het internet. Hij baarde o.a. opzien met uitspraken over de vermeende hoerigheid van Latina’s nadat bekend werd dat Jessica Alba een rol in de Fantastic Four-film zou spelen. En hij vergeleek Joe Quesada met een kruidenier. Als iemand zijn eigen carrière heeft gewurgd dan is hij het wel.

Spijtig dat Miller in zijn voetsporen dreigt te treden. The Dark Knight Strikes Again, All-Star Batman & Robin en Holy Terror hebben zijn krediet al doen afbrokkelen.  Toch komt er nog een Sin City-film aan en natuurlijk Xerxes, de prequel op 300. De komende tijd hoeft hij zich nog geen zorgen te maken. Maar op langere termijn kunnen deze blogjes weleens grote gevolgen krijgen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar