0
Posted 13/11/2011 by Yann in Comics
 
 

Zing mee op de soundtrack van The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises is de meest geanticipeerde film van het jaar, althans volgens het publiek van de Scream Awards van Spike TV. Op zich stelt die prijs wellicht niet zo veel voor, maar het bevestigt alweer dat de hypemachine voor het vervolg op Christopher Nolans immens populaire The Dark Knight goed zijn werk doet. Naast de klassieke teasers en trailers en de media-aandacht voor de productie met regelmatig nieuwe foto’s van op de set, werd de eerste foto van Tom Hardy als superschurk Bane aan de fans onthuld via een Twitter-actie. En nu doet ook componist Hans Zimmer een duit in het zakje.

Nog tot het einde van het jaar kun je zelf je stem toevoegen aan die van honderden andere fans, en mogelijk een plekje krijgen op de soundtrack van The Dark Knight Rises. Via ujam.com wil Hans Zimmer een wereldwijd gezang opnemen. Je hoeft geen ambities te hebben om het tot Idool te schoppen: gebrek aan zangtalent is geen obstakel.

“Vals zingen bestaat niet, timing kunnen we achteraf nog aanpassen. Of je nu mompelt, gromt, schreeuwt of fluistert, het is allemaal goed. Doe er iets mee. Als je maar halfweg geraakt, geen probleem! Doe het alleen, of met vrienden, maar doe het met energie en toewijding.”

Het lied in kwestie staat inmiddels bekend als The Bane Chant en bestaat uit het ritmisch scanderen van de klanken Deh-Shay Bah-Sah-Rah. Op vele internetfora wordt druk gediscussieerd over welke taal dit zou kunnen zijn. Er wordt beweerd dat het Swahili, of Indonesisch, of Marokkaans-Arabisch is, maar dat wordt nergens overtuigend aangetoond. Het is goed mogelijk dat het een verzonnen taal is, en dat Hans Zimmer het gewoon leuk vond klinken. Als vertaling wordt “Hij herrijst” of The fire rises voorgesteld. Aangezien dat laatste ook de slagzin was waarmee de virale marketingcampagne werd gestart, lijkt dat een realistischer mogelijkheid.

Om mee te doen, surf je naar ujam.com. Als je je geregistreerd hebt, kun je even repeteren voor je je stem gaat opnemen. Er wordt weinig uitleg gegeven over hoe de honderden stemmen precies gebruikt zullen worden, en je naam zal wellicht niet in de aftiteling van de film verschijnen, maar als je verlegen zit om een excuus om de geek uit te hangen, is dit je kans. En niet komen klagen als het gezang de komende weken in je kop blijft hangen!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder