0
Posted 13/11/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine #17

You mean this is literally a tunnel to China? That’s insane. And this coming from a talking gorilla.

In dit deel geschreven door Jason Aaron (Avengers vs Atlas, Ultimate comics: Captain America) gaat Wolverine na de splitsing van de X-Men verder met zijn leven. De art wordt deze keer verzorgd door de terugkerende Ron Garney (Hulk, Ghost Rider Vol 3) .Vooraleer Wolverine kan verhuizen naar Westchester om de school van Xavier opnieuw te openen, moet hij nog enkele zaken in San Francisco afsluiten.

Sinds hij in San Francisco woont, heeft Wolverine al heel wat meegemaakt. Zo heeft hij opgesloten gezeten in een gekkenhuis, de wereld gered van cyborgs, de dood van Nightcrawler meegemaakt, naar de hel en terug geweest en onlangs nog werd hij het hoofd van de onderwereld van Chinatown.

Bovendien is hij verliefd geworden op de reportster Melita Garner. Dit hoofdstuk is dan ook het eerste dat hij wil afsluiten in deze issue. In dit gedeelte zien we hoe Wolverine afscheid neemt van Melita. Zij wil echter niet meteen een punt zetten achter hun relatie waardoor dit hele afscheid niet echt een afscheid is maar eerder een tot ziens. Op dit moment snap ik het nut nog niet van deze hele conversatie. We komen nu wel te weten dat Wolverine nog wat spaargeld opzij heeft liggen en hij dit wil gebruiken om de school opnieuw op te bouwen. Als hij echter het geld wil ophalen op het hoofdkwartier van de Black Dragon (zijn alias als hoofd van de onderwereld in Chinatown) blijkt het geld gestolen zijn door een drugsbende. Hier start dan ook de nieuwste missie van Wolverine: zijn geld terughalen en meteen ook de straten van Chinatown verlossen van een drugsoorlog. Om deze missie te voltooien zal hij moeten samenwerken met Gorilla Man.

In dit ludieke eerste deel zien we vooral veel conversaties met enkele woordspelingen, flauwe grappen en toch ook wel een paar pareltjes van one-liners. Een typisch verhaal verteld door Jason Aaron dus. Maar persoonlijk kan ik dit best wel smaken. Aaron heeft al eerder bewezen dat hij humor en ernst perfect kan dozeren waar nodig in het verhaal. Vooral de conversaties tussen Wolverine en Gorilla Man bulken van de beledigingen en verwijzingen naar King Kong en Planet of the Apes. Als eerste deel zijnde wordt er natuurlijk toegewerkt naar een cliffhanger. Deze heeft, samen met de leuke dialogen, voor mij deze keer zeker wel gewerkt.

De ruwere maar toch voldoende gedetailleerde tekenstijl van Garney kan mij hier ook wel bekoren. Vooral de grotere over twee pagina’s verspreide tekeningen zijn de moeite waard. Nog een klein detail dat mijn ogen hebben opgevangen is dat de politiecommissaris op de eerste pagina die verdacht veel lijkt op Commissaris Gordon (Batman).

Wolverine #17 is zeker een aan te raden comic. Het zet de dynamiek van de vorige verhaallijnen in deze reeks verder. Als je de serie al aan het volgen was, zal je dit zeker blijven doen. Als je de vorige delen nog niet gelezen hebt, is dit een ideaal punt om deze reeks te beginnen volgen en zo samen met Wolverine aan een volledig nieuw avontuur te beginnen.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.