1
Posted 12/11/2011 by Lav in Comics
 
 

DCU Presents: een nieuwe arc en creatief team

DCU Presents is één van de nieuwe 52 DC-comics die maandelijks uitkomen. Het verschil is echter dat deze titel met iedere nieuwe story arc focust op een nieuw hoofdpersonage. Vanaf DCU Presents #6 zal Deadman plaats moeten maken voor de Challengers of the Unknown, een oorspronkelijke creatie van Jack Kirby uit 1957.

Wanneer Paul Jenkins en Bernard Chang het slot van Deadman hebben afgewerkt nemen Dan Didio en Jerry Ordway de touwtjes in handen. Challengers of the Unknown heeft vroeger al vele relaunches en interpretaties gekend maar het gaat steeds over een groep avonturiers zonder superkrachten die veel sciencefiction-belevenissen meemaken. Dan Didio belooft om, net zoals bij O.M.A.C. (die hij van ook Jack Kirby geadapteerd heeft), de sciencefiction en Kirby feel te behouden.

Didio is heel enthousiast over het project aangezien hij al een lange tijd zat te wachten om een Challengers-comic terug op de markt te brengen. DCU Presents lijkt dan de beste instapplaats om nieuwe lezers te laten kennismaken met de personages en het concept en te kijken of het bij hen in de smaak valt. Machtige monsters en mythologische wezens en verborgen steden worden alvast gegarandeerd.

Voorlopig kan je al een kijkje nemen naar Ryan Sook zijn cover voor DCU Presents #6.

Comments

comments


Lav

 
avatar