3
Posted 11/11/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: Avenging Spider-Man #1

“Spider-Man, where do you find the time?”

Hoewel Peter Parker, alias de webslingerende Spider-Man, op het eerste zicht een eenzaat lijkt, heeft hij – als Marvel’s populairste held – toch een heuse geschiedenis van team-ups achter de rug. In de reeks Marvel Team-Up (gestart in 1972) bijvoorbeeld, maakte zowat elke superheld uit het Marvel-universum een optreden met Spider-Man als enige vaste constante. In de afgelopen jaren werd Spidey eindelijk ook een heuse teamplayer. De wallcrawler heeft nu een lidmaatschap in zowel de reguliere Avengers als de New Avengers, en werd zelfs een deel van de Future Foundation. In de stijl van de voormalige Marvel Team-Up-reeks is er nu Avenging Spider-Man #1. In deze titel zal Spidey dus alweer per verhaallijn met een ander lid van wat inmiddels toch wel een heus superheldentelefoonboek moet zijn, een team-up houden.

Avenging Spider-Man #1 start met een gevecht van Spidey en de Avengers tegen de terroristische organisatie A.I.M. (Advanced Idea Mechanics) en één van hun gigantische robots. Na de strijd dient Spider-Man terug een lift naar New York City te versieren (hij heeft immers sinds Big Time ook terug een job). Na een potje “ikke ni!”, is het generaal Thunderbolt Ross, alias de Red Hulk die de taak krijgt om de muurkruiper terug naar zijn thuisplek te voeren. In New York zien we dan weer burgemeester J. Jonah Jameson op zijn eigen manier de New York City Marathon starten. Veel geloop komt er niet aan te pas, want vrij plots wordt de stad overspoeld door Moloids (lieden van het ondergrondse ras dat traditioneel onder controle staat van de Mole Man). Nu is het aan Spidey en de Red Hulk om onder de grond uit te vissen wat er aan de hand is…

Schrijver Zeb Wells (Venom: Dark Origin, Robot Chicken) levert een vrij generisch maar toch zeer humoristisch getint verhaal af. Spidey staat immers welbekend om zijn grappige interacties met andere superhelden. Gooi daar dan een conservatieve generaal die veranderde in een Hulk bij en je hebt meteen een geslaagd komisch duo! Naast zijn schrijven van Spidey toont Wells dat hij ook wel een zeer goed vat heeft op de immer mopperende en beschuldigende J. Jonah Jameson. Tekenaar van dienst is de – voor al diegenen die in de jaren ’90 begonnen met comics te lezen, toch – vrij legendarische Joe Madureira (Battle Chasers, Darksiders, Uncanny X-Men). Hij levert hier alweer zijn er nog steeds geweldig uitziende fusionstijl van Amerikaanse comics en Japanse manga af. De flashy stijl van Joe Mad! leent zich vooral aan actiescènes, en gelukkig is er aan actie in deze comic geen gebrek. Het is pure fun van begin tot einde!

Avenging Spider-Man #1 levert een welgekomen aanwinst tot de Spider-Man-familie, hoewel het zeker nog niet opkan tegenover de reguliere Amazing Spider-Man-reeks onder Dan Slott. In tegenstelling tot die laatste wordt er hier niet zozeer de focus gelegd op een intrigerend verhaal, maar vooral op actie, fun en leuke interacties met andere Marvel-superhelden. Verwacht dus ook niet dat in deze reeks zeer belangrijke gebeurtenissen in het leven van Spidey zullen plaatsvinden. Het is inderdaad gewoon de nieuwe Marvel Team-Up, maar meer hoeft dat echt niet te zijn. Wanneer je de comic koopt krijg je overigens een downloadcode voor een gratis digitale kopie, een leuke geste van Marvel en ook iets waar de volgende delen gebruik van zullen maken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.