0
Posted 11/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Ook Alias is onderweg naar de tv


Je zal maar Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man,Daredevil) heten. Geen Marvel-film gaat richting de bioscopen zonder jouw input. Twee eigen tv-shows onderweg. Het was al een paar maanden bekend dat er een Powerspilot is opgenomen die nu word rondgewinkeld in Hollywood. Daar komt nu dus een nieuwe reeks bij. Zijn Marvel-creatie Alias is inmiddels ook volop in ontwikkeling voor de tv. Al zal het daar AKA Jessica Jones gaan heten (om niet in verwarring te treden met J.J. Abrams zijn eerdere Alias-reeks).

Alias, een creatie van Brian Michael Bendis en Michael Gaydos (Snake woman), debuteerde 10 jaar geleden bij Marvel. Hoofdpersoon is Jessica Jones. Een voormalige superheldin die na een traumatische ervaring haar kostuum aan de wilgen hangt en een detectivebureau opent. Helaas brengen haar cliënten haar in contact met zeer onfrisse types die een link hebben met superhelden. Alias was een redelijk volwassen superheldendrama wat behoorlijk aansloeg. Goed, de suggestie dat Jessica Jones en Luke Cage anale seks hadden in één van de eerste deeltjes hielp flink mee aan de hype. Maar de comic had meer te bieden. Jessica is een complex personage.
Dat vind schrijver/producent Melissa Rosenberg (The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1) ook: “Ze is een heerlijk complex mens met de nodige vlekjes.” Ze wil dat de tv-show recht doet aan het personage. In de comics heeft Jessica namelijk al het één en ander over zich heen gekregen. Maar ze begint zonder baby en kostuum aan haar avonturen op tv. Luke Cage zal wel even zijn gezicht laten zien.

De bedoeling is dat het programma in de herfst van 2012 zal debuteren bij ABC. De zender die ook tv- series rondom de Hulk en Mockingbird (ex-mevrouw Hawkeye) als agente van S.H.I.E.L.D. in ontwikkeling heeft. Tel daar de Punisher-serie van Fox bij op en de lezer zal begrijpen dat comicfans niet kunnen wachten tot volgend jaar.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar