2
Posted 10/11/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #16

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, de column met de titel die verdere uitleg een klein beetje overbodig maakt. Maar voor alle duidelijkheid: Brainfreeze trakteert u wekelijks op een portie teken- en schilderwerk, van fans en artiesten uit de wereld der comics. Alstublieft!

We beginnen deze week met een vondst van de Grote Baas van deze prachtsite: een resem superhelden, opgetrokken uit een paar rudimentaire lijnen en basisvormen.

Hier en daar een vrij bizarre naamkeuze, als je het mij vraagt. Maar verder een zeer geslaagde galerij. De rest is hier te zien!

We gaan verder met bekend talent uit de industrie. Vorige week konden we tot ons genoegen het nieuws brengen dat Nicola Scott binnenkort aan het werk mag voor één van DC’s belangrijkste reeksen. Maar daarop is het nog even wachten. Inmiddels heeft de artieste echter niet stilgezeten. Voor haar eigen plezier — en dat van ons — maakte ze deze schets van de Justice League:

En voor de veiling van Women of Wonder maakte ze deze tekening:

Een andere bijdrage aan het initiatief werd gebracht door Dave Wachter:

Yasmin Liang brengt een eerbetoon aan drie supermoeders:

De bestudeerde chaos in de volgende tekeningen zal niet bij iedereen in de smaak vallen. De ruwe, energetische stijl van Justin Harder legt de nadruk op beweging — en op ogen die tot een spleetje zijn toegeknepen (de reeks waaruit deze tekeningen afkomstig zijn, heet dan ook Squint).

Maar het hoeven niet altijd personages van Marvel of DC te zijn! David Ogilvie laat Image ook even aan bod komen met Invincible:

Hij laat ons eveneens zien hoe zijn werk tot stand komt (klik voor groter):

Maar het hoeven niet altijd superhelden te zijn! We gaan eruit met Francesco Francavilla‘s interpretatie van Preacher:

En daar houden we het bij voor vandaag. Graag tot volgende week, voor een nieuwe WAW! Weekly Artwork.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder