0
Posted 09/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Welcome back, Steel!

Het is altijd best aangenaam, dat wanneer je een strijd vecht tegen alle misdadigers in een bepaalde stad (laten we deze Metropolis noemen), dat je toch wel enige appreciatie en vooral assistentie krijgt. Je wil immers zelf ook al eens gewoon in je luie zetel liggen en lekkere koude milkshakes drinken terwijl je naar je favoriete televisiereeks kijkt. In december zal deze droom voor onze vriend Superman terug realiteit worden!

De Powers That Be bij DC Comics hebben namelijk aangekondigd dat vanaf de vierde issue van hun geherlanceerde Action Comics, de titel enkele backup-verhalen zal krijgen die ons meer vertellen over de heruitvinding van Superman door grootmeester Grant Morrison. Op hun officiële blog, The Source, kondigde Wil Moss, Associate Editor bij DC Comics, aan dat Morrison zelve Sholly Fish (Batman: The Brave & The Bold) heeft uitgekozen om deze achtergrondverhalen te schrijven. Een grote eer als je het mij vraagt, Morrison is namelijk naar mijn mening niet enkel een groot schrijver maar ook iemand met een goede smaak in comics.

Maar wat gebeurt er nu net in deze achtergrondverhalen? Wel, dit is vrij simpel beste lezers. De achtergrondverhalen zullen zich focussen op verscheidene personages uit de leefwereld van onze held Superman. De eerste die hierin met de hoofdrol mag gaan lopen is de superheld Steel. Zoals lezers van Action Comics wel zullen opgemerkt hebben, werd deze al in Action Comics #2 geïntroduceerd in zijn civiele identiteit als John Henry Irons, een man wiens principes er voor zorgen dat hij zijn militaire loopbaan vaarwel zegt nadat hij ziet hoe Lex Luthor de vastgebonden Superman foltert. Nu dat de gevaarlijke Terminauts het bont maken in Metropolis, is het tijd voor John Henry om niet enkel Superman’s foltering te veroordelen maar ook om zijn held bij te staan in zijn strijd!

De eerste backup zal verschijnen in Action Comics #4 en concentreert zich op het gevecht tussen Steel en niemand minder dan Metall-0 in een verhaal getekend door Brad Walker (Guardians of the Galaxy). In Action Comics #5 zullen we dan weer een glimps krijgen in het leven van Ma en Pa Kent getekend door Chriss Cross (Captain Marvel). Beide tekenaars zullen om de beurt een achtergrondverhaal tekenen tot Morrison zijn eerste verhaallijn beëindigd in de achtste issue die een backup bevat met tekeningen van vaste artiest Rags Morales.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be