2
Posted 09/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Detective Comics #3

What the Hell are you waiting for? Bring it on!

Net zoals Justice League #1 speelt dit verhaal zich zo’n vijf jaar geleden af. Je kunt dus wel stellen dat, net zoals in Action Comics, je hier in Detective Comics de eerste jaren van een jonge superheld te zien krijgt! Dit wil ook zeggen dat, vermits Batman – Year One (laatste keer dat ik het controleerde toch) canon blijft, deze reeks zich toch redelijk kort nadien afspeelt. Bruce Wayne bestrijdt de misdaad hier ook nog steeds voorlopig zonder een sidekick, er is dus nog geen teken van eender welke Robin of Batgirl in deze reeks. De enige bondgenoten die deze jonge Batman heeft blijken tot hiertoe zijn butler Alfred en politieagent Jim Gordon te zijn. Een leuke reeks dus voor zij die er bij willen zijn vanaf het prille begin, of niet?

In de vorige issue zagen we dat de seksuele spanning tussen Bruce en (één van) zijn liefjes met een mes te snijden was! Nadien probeerde deze schone deerne tevergeefs nog een beetje post-coïtale small talk te voeren met haar lover maar deze moet ineens dringend weg (een van de nadelen aan het samenzijn met een man die er een tweede identiteit op na houdt zou ik zo vermoeden). Batman wou namelijk dringend weten wie de Joker zijn gezicht verwijderde en waarom. In Arkham Asylum kreeg ie echter weer meer vragen dan antwoorden krijgen en zag hij het gruwelijke lot van zijn vriend Jim Gordon. Naarmate deze verhaallijn vordert, komen we meer en meer te weten over de mysterieuze Dollmaker en wat nu net zijn bedoelingen zijn. Batman zou uiteraard niet World’s Greatest Detective zijn als hij niet een klein beetje te weten komt over de identiteit van deze nieuwe villain. Hij blijkt zelfs te ontdekken waarom deze sadistische maniak achter Jim Gordon zit en wat ie met zijn slachtoffers doet !

Schrijver/tekenaar Tony S. Daniel (Batman: Battle for the Cowl, The Flash: The Fastest Man Alive) pikt weer de draad gewoon op. Al ben ik niet direct een fan van de verhaallijn, slaagt Daniel er wel enorm goed in om de lezer meteen terug meet te krijgen met de gebeurtenissen en herinner je je nagenoeg alles van de vorige issues. Nu denk je misschien dat dit toch vanzelfsprekend is, maar helaas pindakaas heb je dit niet bij alle comics! Gelukkig zet Daniel ook zijn trend voort waarbij hij weer enkele aanwijzingen laat vallen zonder al teveel antwoorden te geven. Tony S. Daniel doet het echt goed op dat vlak en is het detective-element van Detective Comics in ere aan het herstellen. Toch is en blijft de reeks op The Dark Knight na nog steeds mijn minst favoriete Batmantitel (over Batwing zwijgen we ook nog steeds!). Over de tekenstijl is ben ik echter intussen iets minder neutraal, het lijkt me alsof ik er aan gewend ben geraakt en het inmiddels toch wel weet te waarderen.

Uiteindelijk raad ik de  Batmanfans onder jullie nog steeds aan te wachten op de eerste trade. Alleen al omdat je dan niet zo gefrustreerd raakt door het feit dat je al twee maanden wacht en niet echt veel meer van het verhaal komt te weten. Vorige keer zei ik dat het verhaal en de tekenstijl het niet waard zijn om deze reeks in single issues te kopen maar ik ben op dat vlak van gedachte veranderd, als je fan bent van het detective-element zal je namelijk elke maand deze reeks wel willen hebben!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be