1
Posted 09/11/2011 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Brian K. Vaughan bewerkt Under the Dome voor TV

Brian K.Vaughan maakte in de jaren ’00 furore met zijn comicreeksen Y: The Last Man en Ex Machina. Nadat hij deze had afgerond vertrok hij naar Hollywood. Daar werd hem een vette cheque geboden om mee te schrijven aan Lost. Dat beviel hem wel en hij bleef hangen in de filmstad.
Daar is hij nu gescout door Dreamworks, de studio van o.a. Steven Spielberg (Indiana Jones,Jurassic Park, E.T). Zij hebben hem gevraagd om Stephen King zijn Under the Dome (2009), waarin een Amerikaans stadje door een onzichtbare barrière wordt afgescheiden van de buitenwereld, te bewerken tot een tv-serie.

Wie het boek gelezen heeft weet dat het redelijk complex in elkaar zit. Ik baal erg dat Vaughan deze klus heeft aangepakt. Ik hoop alleen maar dat hij nog tijd over houdt om zijn Image-reeks Saga verder op poten te zetten. Want daar kijk ik meer naar uit, om eerlijk te zijn.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar