0
Posted 08/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Marvel smijt Destroyers en Von Doom de vuilbak in!

Het is misschien niet altijd even duidelijk meer maar ooit was ik een ware en trouwe fan van alles dat Marvel, the House of Ideas op de markt bracht. Als zij het uitgaven dan zou ik het misschien niet per sé altijd kopen maar ik zou het wel stiekem proberen te lezen in de stripwinkel! De laatste zoveel jaar ben ik echter meer en meer van mening dat ze hun bijnaam helemaal niet meer verdienen. Het aantal titels dat ik volg wordt steeds schaarser en zelfs deze vind ik om eerlijk te zijn niet interessant genoeg meer om ze te kopen.

Af en toe weet Marvel me echter nog steeds positief te verrassen, zo kondigden ze ergens in augustus aan dat ze een miniserie zouden uitgeven over de jonge Victor Von Doom. Ja ja, de Doctor himself! Ik vind Doom sowieso al een interessant personage maar met het team van Nick Spencer (Morning Glories, Secret Avengers) en Becky Cloonan (American Virgin) achter het stuur van deze titel, zag ik het helemaal zitten! De minireeks zou ons de vroege dagen van een jonge Victor Von Doom laten zien, onder andere zijn strijd in de hel voor de ziel van zijn moeder.

Jammer genoeg begon er geroezemoes te ontstaan op het internet dat deze enorm geanticipeerde, en reeds gesolliciteerde titel geannuleerd zou worden. Om het allemaal nog erger te maken kregen we het volgende te zien op de Twitter-pagina van Nick Spencer:

I see word is out about Victor Von Doom. Trust me, no one is more bummed about this than I am.

Normaalgezien hadden de fans van het personage in volle blijdschap de eerste issue kunnen lezen op 30 november, maar helaas pindakaas. Dit is echter niet de enige reeks van Nick Spencer die door Marvel werd stopgezet. Zo moest Iron Man 2.0 er ook aan geloven toen Marvel enkele weken geleden liet weten dat er enkele reeksen het leven zouden laten. Over Iron Man 2.0 ben ik nu niet zozeer verbaasd, de titel was interessant tot de gebeurtenissen betrokken geraakten bij Fear Itself en het meer een lame-ass Iron Fist-titel werd. Wat echter wel opvallend is, dat is het feit dat Alejandro Arbona (één van de redacteurs die Marvel onlangs heeft ontslagen) de redacteur was op zowel Iron Man 2.0 als de Victor Von Doom-miniserie.

Langs de andere kant zijn er nog Marvel-reeksen die nooit het daglicht zullen zien. Ik heb het nu over de miniserie Destroyers die enkele maanden geleden via een promotionele marketingcampagne (lees: Marvel stuurde weer eens een nietszeggende teaserafbeelding) werd aangekondigd. Kort na deze aankondiging zou deze reeks echter ineens stopgezet zijn door de Powers That Be bij Marvel Comics, ook al zijn er schijnbaar reeds twee issues volledig getekend door Kyle Hotz (Heroes for Hire). Het blijkt zelfs dat deze titel nog niet eens gesolliciteerd werd en dus niemand hem al had kunnen pre-orderen. Nu ben ik persoonlijk niet treurig om het verlies van een titel met monsterpersonages die me niets zeggen maar dan moet je er ook geen teaser de wereld insturen, beste mensen bij Marvel! Voor meer commentaar verwijs ik nogmaals naar de Twitter-pagina van schrijver Fred Van Lente:
Sorry, dude, that series got the axe weeks ago.
There was no announcement. The book hadn’t been solicited yet, and just wouldn’t have.
The biggest bummer about DESTROYERS was Kyle Hotz had #1-2 pencilled, and it looked grrrrreat. Ah, well. That’s showbiz for you.

 

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be