2
Posted 08/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

2012 wordt het jaar van…The Twelve

Drie jaar na het verschijnen van het achtste deel is het dan zover. The Twelve wordt eindelijk voortgezet.

In 2008 werden enkele vergeten Marvel-personages uit hun slaap gerukt. Ze werden in een miniserie geherintroduceerd bij het grote publiek.  En gek genoeg liep dat publiek warm voor deze serie en de personages die al meer dan 60 jaar niet meer in drukvorm waren verschenen.  Maar eind 2008 hield het ineens op. Schrijver J. Michael Straczynski (Thor, Superman) leverde geen nieuwe scripts meer.  Het succes van de door hem geschreven film Changeling slokte teveel tijd op. Boze tongen beweerden dat JMS nogal kwaad was vanwege Spider-Man: One More Day. Hoe het ook zij, voorlopig zouden er geen nieuwe issues van The Twelve meer verschijnen.

Tekenaar Chris Weston (Swamp Thing, The Filth) had geen zin meer om te wachten en liet zijn ongenoegen blijken op zijn blog. Hij trok naar Hollywood waar hij zijn tijd zou doorbrengen met de storyboards van de film The Book of Eli.

In 2011 doken er ineens frisse scriptpagina’s op…Weston was klaar met zijn werk en het tekenen kon weer beginnen..

“Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn de resterende issues van The Twelve klaar. We kunnen alles gaan versturen naar al die fans die al zo lang hebben moeten wachten aldus Marvel SVP/Executive Editor Tom Brevoort. We stellen het geduld op prijs. Voor de mensen die alsnog in willen stappen hebben we een trade uitgebracht met de eerste 6 issues. En er is een Marvel Must-Have waarin deel 7 en 8 gebundeld zijn. Er is dus geen enkele reden om de climax van één van de hoogst gewaardeerde Marvel comics van de voorbije jaren te missen. De identiteit van de moordenaar en zijn motieven worden eindelijk onthuld!”

Hier nog even een schema zodat je geen enkele issue hoeft te missen:

  • The Twelve Vol.1 TPB—Januari 2012
  • The Twelve: Marvel Must Have #1—Februari 2012
  • The Twelve #9—Februari 2012
  • The Twelve #10—Februari 2012
  • The Twelve #11 – Maart 2012
  • The Twelve #12—April 2012

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar