1
Posted 07/11/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Verslag: Lille Comics Festival 2011

Zondag 6 november 2011, 8u00…..Het rocksignaal op mijn rockfoon gaat af in de vorm van Shut Up van Simple Plan. Vlug eet ik mijn rockontbijtgranen en stap in de rockmobiel. Inderdaad, Alterrock gaat, samen met de vrienden van Archonia, naar Lille Comics Festival 2011. Ik ben er nog nooit geweest dus ik ben benieuwd wat het gaat worden. Het Lille Comics Festival is een tweedaagse beurs en wordt dit jaar al voor de 6de keer georganiseerd.

Aangezien ik in het verre Limburg woon, duurt de reis al vlug 2 uur. Onderweg wordt er volop gediscussieerd over lopende verhaallijnen en gedroomd van een bezoek aan de Comic Con in San Diego. Eindelijk in Lille aangekomen duurt het, dankzij de rocknavigator, niet lang om de zaal te vinden. Al vlug zien we de naam Salle Le Gymnase pronken op een gebouw. De omvang van het gebouw maakt echter geen al te goede indruk. Maar dit zijn zorgen voor later want eerst moeten we nog een parkeerplaats zien te vinden. De veel te kleine parking voor het gebouw staat al helemaal vol dus zit er niks anders op dan een plaatsje langs de weg te zoeken. Na een half uur rondrijden in de stad is de auto eindelijk geparkeerd en gaan we op weg naar Le Gymnase.

Aangekomen wordt mijn eerdere vrees werkelijkheid. Het is maar een klein gebouw waar dit festival doorgaat. De inkom bedraagt 4 euro wat ik op zich nog niet zo een slechte prijs vind. Het festival vindt plaats op twee verdiepingen. Beide verdiepingen zijn in de vorm van een vierkant waarvan de bovenste verdieping meer een vierkant balkon is. Het positieve aan dit festival is dat er veel artiesten aanwezig zijn. Zo zijn ondermeer Claudio Castellini (Batman: Gotham Knights), Andy Lanning (Wonder Woman), Kevin Maguire (Batman Confidential), Emanuela Lupacchino (X-Factor), Guillermo Ortego (Wolverine) en Romano Molenaar (Witchblade) van de partij. Het nadeel is dat er veel te weinig ruimte is om een deftige rij te vormen en aan te schuiven voor een tekening.

Als je echter niet geïnteresseerd bent in een sketch of een handtekening valt er weinig te beleven op dit festival. De comics die er te vinden zijn, zijn voor 95% in het Frans en de overige 5% zijn single issues. Dus hier kan ik mijn hartje niet echt ophalen. Naast de comics is er nog een klein hoekje waar je Marvel VS Capcom 3 kan spelen. Maar aangezien ik niet hiervoor naar Lille ben gereden, hebben we besloten om nog eens bij de artiesten te gaan kijken.

Na een beetje rondkijken, besloten we bij Barry Kitson (Catwoman, Batman, Superman) te gaan aanschuiven. Hij heeft geen prijzen ophangen en aangezien hij bijna altijd gratis sketches maakt, lijkt ons dit een goed plan.  Jammer genoeg blijkt dat er al vier mensen op hun sketch aan het wachten waren van gisteren waardoor we besloten om niet langer te wachten.

Het wachten in de rij leverde dan wel geen sketch op maar wel een leuke conversatie tussen Barry Kitson (foto), Kevin Maguire en Gary Erskine (Jack Cross). Wanneer een fan verkleed als Green Lantern een sketch komt vragen van Green Lantern, stelt Erskine voor dat vanaf nu iedereen verkleed moet zijn als het personage waarvan ze een sketch willen hebben. Barry Kitson tekende al meteen bezwaar aan en wanneer een fan de mogelijkheid aangeeft dat iemand als Vampirella een sketch kunnen komen vragen, komen de horrorverhalen naar boven. Zo vertelt Erskine dat hij al eens een 40-jarige man verkleed als Chun-Li (Street Fighter II) heeft zien rondlopen. Ook Kitson en Maguire heeft al menige veel te oude mannen in totaal verkeerde outfits zien rondparaderen op beurzen. Al vlug werd dit idee dan ook onder de mat geschoven.

Na dit hoogtepunt van de dag besloten we om terug te keren naar de rockmobiel en de weg naar huis aan te vatten. Deze beurs bleek leuk te zijn voor mensen die een sketch willen bemachtigen maar voor de andere bezoekers is dit festival een echte teleurstelling. We hebben langer in de auto gezeten dan op de beurs zelf rondgewandeld. Ik zal er dus in ieder geval niet snel terug te zien zijn.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.