0
Posted 07/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Marvel schaamt zich

Sommige toevalligheden zijn zo grappig dat je bijna gaat denken dat er een Celestial op kosmisch niveau aan de touwtjes trekt. De comic Shame itself‘ was natuurlijk al een tijdje in voorbereiding. Maar nu Fear Itself, hun grote event van dit jaar, door bijna alle critici wordt neergesabeld krijgt de titel van deze comic een extra lading.

Redacteur Tom Brennan wilde een comic in elkaar steken die zou kunnen wedijveren met uitgaves als Strange Tales en Girl Comics. Hij sprak zijn maatjes Wyatt Cenac en Elliott Kalan aan die beide schrijven voor The Daily Show. Het leek ze wel amusant om een comic te maken die de spot drijft met bepaalde zaken uit het Marvel-universum. Het idee werd voorgesteld aan de andere Marvel-redacteurs die het wilde hangen aan Fear Itself. En zo geschiedde.

Toen de Marvel-redacteurs het licht op groen zetten gingen Venac en Elliot aan de slag. Ze benaderden vrienden uit de wereld der comedy en zochten tekentalent dat wel zin had in een experimentje. Eén van de ideeën die ze hebben is Why if, een parodie op What if‘.  Why if verkent de obscure en irrelevante kanten van het Marvel-universum. Colleen Coover(Gingerbread girl) leek ze wel een geschikte tekenares om dit te verbeelden.
Een zekere Victor Varnado bleek een oude bekende van Spider-Man-redacteur Steve Wacker te zijn. In een vorig leven was Wacker een stand-up comedian die samen met Varnado optrad. Samen met Clayton Henry (Uncanny X-men,Exiles) maakt hij ook een verhaaltje. Tijdens een gastoptreden in de podcast Keith and the girl gaf hij al aan dat hij best een serie voor Marvel zou willen schrijven.
De bekende comedienne Sara Benincasa (CNN, Comedy Central) ,die samen met Stephanie Buscema een verhaal maakt getiteld I hate Peter Parker, vond het zwaar om voor een kritisch publiek van nerds te schrijven. Ze wil de Marvel-lezers behagen maar ze is ook bang voor hen. Deze doen haar blijkbaar denken aan haar vader.

Nieuwsgierig geworden? Ren snel naar je lokale stripwinkel, want Shame Itself ligt nu in de rekken.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar