0
Posted 06/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Red Lanterns #3

Look at them. The army with which I, Atrocitus will bring retribution to an unjust universe. If I am to control them I’ll surely need help. An assistant with enough mental capacity.

We zitten inmiddels in de derde maand van de DC-relaunch en het ziet er voorlopig naar uit dat het DCnU hier is om te blijven! Hoewel er enkele reeksen zijn die mij helemaal niet kunnen bekoren, is het leeuwendeel van het DCnU té interessant om niet te lezen. Er zijn misschien teveel Batmantitels en bepaalde veranderingen snappen we als lezers nog steeds niet maar het is een spannende tijd. Om even terug te blikken naar september, review ik deze maand dus de derde issue van Red Lanterns, één van de gloednieuwe reeksen bij DC Comics!

Toen we Atrocitus achterlieten aan het einde van de eerste issue, zat hij met meer dan een hele hoop twijfels over wie hij is, wat zijn taak in het leven is en wat de waarde is van woede wanneer men hem zijn wraak op Krona heeft ontnomen. Deze twijfels leken er niet echt op te beteren toen we een issue later Atrocitus weer zagen. Al deze twijfels zouden echter smelten als een chocolade paashaas in de blakende zon wanneer op de planeet Ghan IX, een jong meisje haar beide broers voor haar ogen ziet doodgeschoten worden. De pure woedekreet die zij op dat moment uit is alles dat er nodig is om Atrocitus naar haar planeet te lokken en in haar naam voor gerechtigheid te zorgen. In zijn immens grote universum is het niet een grootse wijze man of koene krijger die reeds vele veldslagen heeft gezien, maar een klein meisje die hem eraan herinnert wat woede is en waar het voor dient. Zij leidt hem tot de beslissing dat hij dit niet alleen kan doen, hij zal één van zijn Red Lanterns genoeg intelligentie moeten geven om hem bij te staan … maar wie?

Van al de Red Lanterns, is er maar één die slim genoeg is om nog eigen gedachten te hebben, al de andere leden van het Corps zijn slechts wilde beesten die geconsumeerd worden door hun woede. Atrocitus is dus een eenzame generaal die een bataljon van onvoorspelbare en oncontroleerbare soldaten onder controle moet houden om zo de taken van het Red Lantern Corps te volbrengen: bloederige gerechtigheid en wraak. In de tweede issue besluit Atrocitus dat hij een second-in-command, een onderbevelhebber, nodig heeft en zijn keuze is blijkbaar op de mysterieuze Bleeze gevallen. Hij heeft haar in het bloederige water (dat waarschijnlijk gewoon bloed is) van Ysmaut gegooid zodat ze naar de bodem kan zakken. Terwijl ze langzaam aan het zinken is, gebeurt er iets met de brute Bleeze, ze ondergaat (net als Atrocitus ooit voor haar) een ware transformatie dankzij het bloed van Ysmault: ze krijgt haar intelligentie terug … maar of dit goed nieuws is voor Atrocitus en zijn positie in het Red Lantern Corps valt af te wachten …

Red Lantern schrijver Peter Milligan (The Resurrection of Ra’s al Ghul, Flashpoint: Secret Seven) voelt zich na drie issues duidelijk al goed op zijn gemak in het wereldje van de verscheidene Lantern Corps. Toch ziet het er naar uit dat Milligan nog steeds meer interesse heeft in het psychologische aspect van zijn personages dan in actiescènes, en dan vooral in de psyche van de alien Atrocitus. In de vorige issues ging het allemaal om Atrocitus, want de andere Red Lanterns hebben namelijk maar één enkele emotie: woede! Met deze derde issue, zet Milligan met Bleeze een tweede speler op het bord en maakt zo de reeks ineens heel wat interessanter omdat het niet gewoon een monoloog meer is.

Tekenaar Ed Benes (Untold Tales of Blackest Night, Superman/Batman) heeft reeds enige ervaring met wat er zich afspeelt in de ruimte van het DCU en zal hierop kunnen uitbreiden in het DCnU. De tekenstijl bevalt zeker en vast, over het algemeen levert Benes hier zeer deftig werk. Als hij het op deze manier verder blijft doen, dan zit het goed met deze reeks.

Hoewel ik met de eerste issue nog mijn twijfels had over het potentieel van deze serie, moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van hoe ze evolueert. Red Lanterns is misschien geen absolute topper maar de reeks heeft het zeker in zich om vele fans te vergaren en nog vele interessante avonturen op te leveren voor Atrocitus en co.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be