1
Posted 05/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Halloween review: Hack/Slash – My First Maniac

This diary should be full of teenage girl thoughts: diatribes about backstabbing friends, little notes concerning my waning interest in My Chemical Romance and finding love with old Nirvana records, vivid descriptions of what I wish Jeff Fry would do to me on the couch when mom and dad aren’t home. But I can’t think about those things. Not now, maybe never again.

Waar ga je naartoe wanneer je niet meer naar huis kan gaan? Wat doe je met je leven wanneer je dode moeder uit haar graf kruipt om je medeleerlingen in stukjes te hakken? Hoe reageer je wanneer de overlevenden denken dat jij verantwoordelijk bent voor alle vermiste kinderen van je school? Het lijkt me een ondenkbaar iets om gewoon verder te gaan met je leven wanneer je weet dat er bovennatuurlijke monsters onze wereld plagen. Dit is dezelfde conclusie die Cassie Hack trekt in Hack/Slash: My First Maniac!

Het verhaal begint met de tiener Cassie Hack die gedwongen wordt om haar (ondode) moeder, de seriemoordenaar gekend als de Lunch Lady, neer te schieten en zo het leven van haar medestudenten te redden. Haar overbeschermende moeder bewees namelijk dat een moeder uit liefde voor haar kind zelfs de dood kan overwinnen en kwam terug uit het graf om de bullebakken die het op haar dochter gemunt hadden te straffen! De manier waarop ze het deed is tevens de reden van haar nickname: ze maalde de lijken in een vleesmolen en serveerde het vlees als lunch voor de studenten van de school van haar dochter. Nu probeert Cassie, overmand met schuldgevoelens, verder te gaan met haar leven maar, hoe hard ze ook probeert zal ze steeds gepest worden en steeds een buitenstaander blijven. Zelfs op haar nieuwste school is dit niet anders en wordt ze meermaals geslagen. Het verlangen naar een gewoon leven is dus haar hartewens, maar wanneer ze naast haar adoptie-ouders in de zetel zit en tv kijkt merkt ze dat dit haar nooit zal lukken. Ten einde raad besluit Cassie om haar lichaam om te vormen in een wapen en doet ze onderzoek naar onopgeloste en bizarre moorden. Zo komt ze in contact met een ondode boer die volgens een legende reizigers doodt met zijn hooivork. Geteisterd door de nachtmerries over haar moeder, besluit Cassie om haar pleegouders te verlaten en trekt ze eropuit om de bovennatuurlijke monsters die onze wereld plagen één voor één af te maken!

Bedenker en schrijver van Hack/Slash, Tim Seeley (Weapon X: First Class, G.I. Joe vs. Transformers) brengt ons de origine van zijn heldin Cassie Hack. Hij toont ons haar beginjaren waarin ze geconfronteerd werd met haar twee eerste maniakken: haar moeder en de ondode boer die zijn dochter van geile puberjongens wil beschermen. Zo creëert hij een geweldig instappunt voor nieuwe lezers die met Hack/Slash willen beginnen! Seeley slaagt er overigens zeer goed in om de horrorscenario’s van Hollywood slasherfilms zoals Nightmare on Elm Street en Friday the 13th vrijwel perfect te combineren met de gruwelen van een tiener te zijn. De wervelwind van emoties die je hormonen veroorzaken wanneer ze je lichaam veranderen, het verlangen naar een groep mensen die je aanvaarden als één van hen en dat gehunker naar die ontbrekende grote liefde. Het verhaal wordt verteld vanuit Cassie haar perspectief dus ervaar je als lezer ook al deze gevoelens en leef je echt mee met het hoofdpersonage. Hack/Slash: My First Maniac doet zo’n beetje denken aan de serie Supernatural maar dan zonder de old school rock en flauwe humor, Seeley levert echt goed werk!

Tekenaar Daniel Leister (Return to Wonderland, Girl: Rule of Darkness) brengt de gruwelijke wereld van Cassie Hack en de monsters die ze wenst te vernietigen zeer overtuigend in beeld. Hij slaagt er zeer goed in om de gevoelens van wanhoop, moedeloosheid en het verlangen naar liefde te tonen in de gezichtsuitdrukkingen van zijn hoofdpersonage. Al is haar gehele gothic look een beetje cliché bij dit soort verhalen, begrijp ik het best vermits ze ook op redelijk clichémonsters jaagt zoals een ondode boer met een hooivork. Zoals altijd blinkt Leister vooral uit in de manier waarop hij de vrouwelijke personages tekent. Deze zijn zoals altijd voorzien van weelderige, maar ditmaal niet echt overdreven vrouwelijke vormen. Maar net als in Return to Wonderland spendeert hij ook veel aandacht aan de achtergronden wat ervoor zorgt dat deze comic zeer mooi oogt.

Gelukkig oogt het niet enkel mooi maar leest het verhaal ook zeer vlot. Als je een comic zoekt om een beetje in de Halloweensfeer te geraken, dan kan ik je zeker deze Hack/Slash: My First Maniac aanraden! Wil jij Supernatural maar dan met een ferme dosis girlpower, dan moet je deze zeker in huis halen! Maar wees gewaarschuwd: eer je er een proefje van hebt gehad, ga je terugkomen voor meer en voor je het weet wordt je zelf achtervolgd door hordes van bovennatuurlijke monsters waarvan zelfs je nachtmerries schrik krijgen …

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be