0
Posted 05/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

250.000 dollar voor The Avengers #1

Het valt natuurlijk te verwachten dat nu Marvel een verfilming van haar voornaamste superheldenteam, de Avengers, in de zalen zal brengen de fans meer en meer Avengers-comics kopen en lezen. Je denkt nu misschien alleen aan een stijging van verkoop voor Marvel in single issues, hardcovers of trade paperbacks maar er zijn ook anderen die financieel genieten van Marvel haar succes! Zo verkocht Metropolis Collectibles een CGC 9.6-exemplaar van The Avengers #1 uit 1963 voor de onvoorstelbare prijs van 250.000 dollar! Dit zet een absoluut nieuw record voor eender welke ooit verkochte The Avengers #1. Voor ons, de gewone fans, betekent dit weinig goeds want nu de prijzen zo blijven stijgen zullen enkel de rijke stinkerds zulke comics in hun bezit kunnen hebben.

De comic zelf werd geschreven door de levende legende Stan Lee (Spider-Man, X-Men) en de misschien nog grotere legende Jack Kirby (Thor, New Gods). Het geheel werd gëinkt door niemand minder dan Dick Ayers (Fantastic Four, Sgt. Fury and his Howling Commandos). Verder is deze comic ook, logischerwijze, de allereerste verschijning van het Avengers-team. Toen bestonden ze nog uit de Noorse god Thor, het koppel Ant-Man en Wasp, de ruige groene Hulk en uiteraard ook Iron Man. Pas in issue nummer 4 zou de befaamde Captain America zich bij het team voegen en hun onbetwiste leider worden.

Volgens Vincent Zurzolo van Metropolis Collectibles, is deze The Avengers #1 een unicum. Er zouden slechts nog twee andere exemplaren van de issue met een CGC van 9.6 bestaan op deze wereld. Zurzolo wist ook nog te zeggen dat de eigenaars van deze twee andere exemplaren geen interesse hebben om hun comic te verkopen en Metropolis Collectibles trots is om de duurste Avengers-comic ooit verkocht te hebben. Dit is allemaal goed en wel voor hen, zij hebben de comic namelijk verkocht en er een heleboel geld mee verdient. Maar, waar laat dit de niet rijke fans vraag ik me dan af. Ik ken persoonlijk enorm grote comicfans die echter geen kwart miljoen dollar ter beschikking hebben om een enkele comic mee te kopen. En uiteindelijk, is deze The Avengers #1 echt wel zoveel geld waard in een tijdperk van economische crisis?

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be