2
Posted 04/11/2011 by Yann in Comics
 
 

Nicola Scott mag Superman tekenen (preview)

Cover voor Superman #3 door George Pérez

Toen enkele maanden geleden de herlancering van DC’s striplijn aangekondigd werd, waren vele fans en critici misnoegd over het al te kleine aantal vrouwen (twee) in de artistieke teams die de 52 nieuwe en gemoderniseerde reeksen zouden gaan tekenen en schrijven. Een opvallende afwezige was bijvoorbeeld Nicola Scott. Haar tekeningen voor Secret Six en Birds of Prey hadden een grote schare fans opgeleverd, die het nu zonder hun favoriete tekenares zouden moeten stellen. Het ontbreken van haar naam tussen de tekenaars van The New 52 was des te opvallender vanwege haar exclusiviteitscontract bij DC.

“We hear you,” antwoordden Dan DiDio en Jim Lee: “We houden rekening met jullie bezorgdheden.” En enige tijd later voegden ze de daad ook bij het woord: Nicola Scott zou de tekeningen verzorgen voor Justice Society of America, een reeks die zich afspeelt op DC’s parallelle wereld Earth-2, geschreven door James Robinson. Wanneer de JSA effectief terug zal keren is vooralsnog onduidelijk, maar er is goed nieuws voor de fans van Nicola Scott, want DC heeft aangekondigd dat zij ook de tekenares wordt voor Superman.

Nicola zal het derde, het vijfde en het zesde nummer van de topreeks Superman van tekeningen voorzien. Superman #4 wordt wel nog getekend door Jesus Merino, die terugkeert als vaste tekenaar vanaf #7. Schrijver-tekenaar George Pérez blijft voor het scenario (zowel als de lay-out en de covers) zorgen tot #6, waarna hij vervangen zal worden door Dan Jurgens en Keith Giffen.

Volgens de aankondiging voor Superman #3 krijgt de titelheld het knap lastig wanneer hij opnieuw aangevallen wordt vanuit de pers. Bovendien krijgt hij opnieuw te maken met een nieuwe, brutale tegenstander. Hij zal uit moeten vissen waar de toestroom van booswichten vandaan blijft komen… Uit de preview die DC vrijgegeven heeft blijkt alvast dat naast het heden ook Supermans verleden (dat momenteel verkend wordt door Grant Morrison in Action Comics) aan bod zal komen in het volgende nummer.

Superman #3 verschijnt op 23 november.


Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder