1
Posted 04/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Gerucht: Chew binnenkort in het Nederlands?

Ik ben amper een week bezig met het schrijven voor Brainfreeze en ik ben al tegen mijn eerste kuchende man in een lange jas aangelopen. Eerst denk je nog aan een potloodventer, maar hij haalde iets heel anders onder zijn jasje vandaan.

Schijnbaar is de Nederlandse uitgeverij Silvester druk bezig met het binnenhalen van de rechten van Chew. De Nederlandse uitgever geeft o.a vertalingen uit van Amerikaanse comics zoals Criminal,Bone en The Walking Dead. En niet geheel zonder succes. Met name in België. Dat heeft er toe bijgedragen dat men de Amerikaanse markt aan een nader onderzoek heeft onderworpen. Ze denken dat Chew wel een serie is met potentie.
Op dit moment zouden de onderhandelingen in een afrondende fase zitten. De rechten zouden relatief goedkoop zijn waardoor een langdurige samenwerking erg waarschijnlijk is.

Let wel, dit is een gerucht. Maar het is interessant genoeg om te vermelden. Mensen die ‘in the know‘ zijn mogen me natuurlijk altijd een privébericht sturen. Een review van Chew volume 1 kan je hier lezen.

Laten we hopen dat ze toch de oorspronkelijke naam behouden . . .

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar