0
Posted 04/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

1821 presenteert Lockbox

Je neemt zes criminelen, een grootse job en een mysterieuze doos met daarin een duizendtal zielen. Dit is het verhaal van Lockbox, het verhaal van hoe het allemaal mis ging

We reizen met Doc Brown terug naar het verre verleden (en hopen dat zijn flux capacitator het aankan), naar 31 oktober 2011. In Los Angeles kondigde de nieuweling 1821 Comics een gloednieuwe graphic novel aan van Tony Lee (Spider-Man, Doctor Who), een van de zovele bestselling authors van de New York Times (het betekent dus eigenlijk niet veel). De tekenaar die ze onder de vleugel hebben genomen is ene Daniele Serra die reeds gewerkt heeft voor Image Comics en Black Coat Press. Het project waar ze samen aan zullen werken zal Lockbox heten en wordt door Billy Piché (vicepresident van Ontwikkeling en Productie bij 1821 Comics), omschreven als een graphic novel met als onderwerp een bovennatuurlijke overval die doet denken aan een mix van Constantine (ik vermoed dat ie de film bedoelt want de comic heet Hellblazer) en Reservoir Dogs. Grootse woorden voor een uitgeverij die zich nog moet bewijzen maar toch klinkt het verhaal best nog interessant.

Een groepje criminelen werken samen om een zogenaamde Lockbox te stelen uit een goed beveiligde bank. Toch is er iets niet pluis/mysterieus aan deze doos, er is meer aan deze Lockbox dan je op het eerste zicht zou denken. Het dient namelijk als de plaats waar de duivel zijn zielen veilig houdt! Zielen die hij rechtmatig verkregen heeft door deals te sluiten met stervelingen zoals Faust. Uiteraard gaat er enorm veel mis, loopt de overval in het honderd en geraken de criminelen ongewild betrokken in een oorlog tussen de hemel en de hel.

Als ik jullie heb kunnen doen warmlopen voor deze nieuwe graphic novel, verwijs ik jullie graag nar de volgende link voor een previewversie en wens jullie alvast veel leesplezier.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be