1
Posted 03/11/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork: Halloween Special

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork. In deze column presenteren we jullie wekelijks de mooiste tekeningen en andere kunstwerkjes uit de wereld der comics. Aangezien Brainfreeze deze week in het teken van Halloween staat, hebben we voor jullie de gruwelijkste, de griezeligste en de grappigste werken uitgekozen.

We beginnen met Bruce Timm. Hij is wellicht vooral bekend van Batman: The Animated Series en als een van de bedenkers van ieders favoriete handlangster van de Joker, Harley Quinn, maar zijn teken- en schilderwerk mag er ook wezen, zie bijvoorbeeld zijn Swamp Thing:

Ook deze confrontatie tussen Buffy en Vampirella is van zijn hand:

Tussen de horrorcomics die wij deze week verloten, zit onder andere het eerste volume van het veelgeprezen The Walking Dead van Robert Kirkman met tekenaar Tony Moore. Die laatste heeft ook Spider Jerusalem (de protagonist uit Warren Ellis’ Transmetropolitan) onder handen genomen. Dit is het resultaat:

Meer zombies? U vraagt, wij draaien! Hier komt Zombie Green Lantern, getekend door Doug Mahnke en ingekleurd door Paperlab Studios.

Een ander soort wandelende dode wordt ons gebracht door Paul Arthur (lid van het CBR-forum) in een tekening die doet denken aan deze van Michael Allred in iZombie. Onder het linnen herkennen we echter een grote Marvelheld

De Ghost Rider bindt dan weer de strijd aan met een paar andere ondode Marvelpersonages in deze tekening van Neil Tavares:

Gelukkig zijn er ook nog enigszins normale superhelden (voor zover dat mogelijk is), die zich gewoon vermaken met Halloween. Black Cat heeft een pompoen uitgehold en krijgt zo te zien bezoek van Spider-Man. Is die ondertussen niet wat te oud geworden voor trick-or-treat?

Deadpools Halloweenfeestje is niet helemaal wat je ervan zou verwachten…

Pinkie en Deadpool door Ciriliko

De cynische occultist John Constantine heeft het vast ook druk in deze periode. Hier is hij te zien in een bewerking van de beroemde filmposter van de horrorklassieker The Exorcist:

Maar natuurlijk vergeten we ook Batman niet met Halloween. Gothams gemaskerde wreker schreeuwt haast om een combinatie met bovennatuurlijke horror, zoals Arno al aangaf in zijn bespreking van Batmans confrontatie met Dracula. Hier moet hij een plekje delen met Constantine en Swamp Thing, in een prachtige tekening van J.G. Jones:

De Clown Prince of Crime amuseert zich wellicht kostelijk tijdens het griezelfeest bij uitstek. Maar goed, hij heeft natuurlijk altijd een grijns op zijn smoel. Desalniettemin:

Happy Halloween van Kittn622

Deze week maakt in Uncanny X-Men #1 trouwens een man zijn opwachting die er altijd uitziet alsof hij op weg is naar een Halloweenfeestje…

 

Mr. Sinister door totmoartsstudio2

Met Halloween beweegt het gespuis uit de onderwereld zich vrijelijk bovengronds. Hellboy en zijn compagnon Liz Sherman weten echter wel raad met hen, zoals Dan Brereton prachtig illustreert:

 

Sara Richard zorgt voor deze bevreemdende afbeelding van Sandman en Death:

Maar niet alle kunst wordt geproduceerd met pen en papier of illustratieprogramma’s. Sommige Halloweenpompoenen mogen ook als bescheiden kunstwerkjes gezien worden (klik om ze te vergroten):

Tot daar onze Halloweenspecial. Tot volgende week, voor een nieuwe WAW! Weekly Artwork!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder