0
Posted 03/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Jason Shiga’s Meanwhile krijgt een iPad-app

Als er één comic is die optimaal gebruik kan maken van de iPad dan is het wel Meanwhile.

De held van het verhaal moet nodig plassen. Hij klopt aan bij een huis en treft daar drie apparaten aan. Een tijdmachine, een hel waarmee je gedachten kunt lezen en een Doomsday device. Hier zie je meteen wat dit boek speciaal maakt: je kan namelijk zelf kiezen wel apparaat je neemt en de bijbehorende verhaallijn volgen! Op bepaalde punten kom je op plaatjes terecht waar je weer een keuze moet maken. Je kunt dit verhaal dus op enkele tientallen manieren uitlezen.

Oudere Brainfreeze-lezers kennen dit idee waarschijnlijk wel. Een dertigtal jaar geleden had je de Choose your own adventure-boeken die op een gelijkaardige manier werkten, waarbij je het verhaal kon opslaan door middel van een geavanceerd apparaat genaamd ‘De bladwijzer’. In het Nederlands zijn er ook zulke boeken verschenen. Denk bijvoorbeeld eens aan De duivelstovenaar van de vuurberg.

Enfin, nu is het wel amusant om als een dolleman door dat boek te bladeren maar dat moet beter kunnen. Vandaar dat ontwerper Andrew Plotkin (een grote naam binnen het Interactive fiction-wereldje) contact zocht met tekenaar Jason Shiga. Die had wel oren naar een samenwerking. Een iPad-app zou een ideale manier zijn om het interactieve Meanwhile beter tot haar recht te laten komen. De heren leggen momenteel de laatste hand aan de app, die deze herfst zal verschijnen in de Apple store.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar