1
Posted 03/11/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Brubaker schrijft Winter Soldier ongoing in 2012

In het net uitgegeven Fear Itself #7.1 kregen we de herdenkingsdienst te zien voor de gevallen Bucky Barnes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze Barnes de onverschrokken sidekick voor niemand minder dan Captain America. Nadien zouden beide mannen verdwijnen, Steve Rogers in het ijs en Bucky Barnes achter het IJzeren Gordijn van Sovjet Rusland. Zij vonden Bucky namelijk en brachten hem terug tot leven als de Winter Soldier. Captain America en de Winter Soldier zouden mekaar nadien terug tegenkomen en wanneer Steve Rogers na Civil War werd doodgeschoten, was het Bucky die in zijn voetsporen zou treden als de nieuwe Captain America!

In de eerder vermelde Fear Itself #7.1 (SPOILER ALERT) kwamen de lezers te weten dat Bucky Barnes misschien terug verdwenen is maar dat de Winter Soldier-identiteit het overleefd heeft! Aan het einde van de issue, vonden de lezers ook een teaser, een aankondiging van een nieuwe reeks naar de hand van Captain America-superster Ed Bubaker en de tekenaar Butch Guice. Vanaf volgend jaar krijgen we wéér een nieuwe serie van Marvel omtrent een reeds gekend personage: Winter Soldier … de vraag rest echter nog wie deze Winter Soldier nu eigenlijk is. Zou het Bucky zijn of een geheel ander iemand die Bucky’s oude alter ego steelt?

Graag geef ik de nieuwsgierigen onder jullie een beetje meer info over de gevallen held, Bucky Barnes. Laten we beginnen bij het begin: Bucky ontmoet Captain America tijdens de Tweede Wereldoorlog!
James Buchanan “Bucky” Barnes werd geboren in Shelbyville (niet dat van The Simpsons) in 1925. Hij was de zoon van een soldaat die gedood werd tijdens een militaire training in Camp Lehigh net voor de VS ten strijde trok voor Wereldoorlog II. Hierdoor werd de jonge Bucky onofficieel door het kamp geadopteerd als hun mascotte. Ze geven hem de bijnaam Bucky waarna hij een militair uniform begint te dragen en zijn weg te leren in en rond het kamp en het soldatenleven. In Lehigh leert hij ook een zeer onhandige soldaat kennen, een soldaat genaamd Steve Rogers. De twee worden al snel vrienden en in 1940 wandelt Bucky toevallig voorbij de tent van Rogers wanneer hij zich aan het omkleden is tot Captain America. Bucky, die een grote fan is van Cap, overtuigt deze van zijn sidekick te worden en ondergaat een intensieve training. Samen vechten ze onder andere tegen de Red Skull. Wanneer de twee vrienden de schurk Baron Zemo proberen tegen te houden van een experimenteel vliegtuig op te blazen, lanceert Zemo dit toch met explosieven eraan vast gemaakt. Bucky slaagt er echter niet in de bom onschadelijk te maken en deze ontploft: Cap verdwijnt in het ijs en Bucky wordt ook als KIA opgeschreven.

Nadat het vliegtuig ontploft, vinden de Russische generaal Vasily Karpov en zijn duikbootcrew het lichaam van Bucky minus een arm. Ze brengen de jongeman naar Rusland waar hij terug tot leven wordt gebracht, maar helaas leidt hij dankzij de explosie aan geheugenverlies. Wetenschappers slagen er echter wel in om zijn verloren arm te vervangen met een bionische arm die ze, telkens de technologie verbetert, zullen upgraden. De Russen herprogrammeren Bucky om een Sovjet huurmoordenaar te worden voor Department X en ze geven hem de codenaam Winter Soldier. In deze identiteit wordt Bucky dankzij zijn missies steeds meedogenlozer en efficiënter. Tijdens zijn dagen als een operative voor de Sovjet Unie begint Bucky ook een soort van relatie met een andere operative: de Black Widow. Wanneer de Winter Soldier echter geen missies moet doen, wordt hij in een vorm van cryogene stasis gehouden. Dit is tevens de reden dat hij slechts enkele jaren verouderd is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Eén van de vele missies van de Winter Soldier was om de befaamde X-Man Wolverine te helpen ontsnappen uit de Weapon X-Faciliteit en om later diens vrouw Itsu te doden en hun zoon Daken uit haar baarmoeder te snijden. Nadien zou hij Red Skull en Nomad doden onder orders van de voormalige Sovjet generaal Aleksander Lukin en lanceert hij een terroristische aanval op Philadelphia om voor hem de Cosmic Cube te vinden. Wanneer hij benaderd wordt door Sharon Carter en haar ontvoert, vertelt deze nadien aan Captain America dat de Winter Soldier enorm op Bucky lijkt. Nick Fury zal later het bestaan van Winter Soldier bevestigen maar niet zijn identiteit. Cap zou hem uiteindelijk confronteren en de legendarische woorden “Remember who you are” zeggen waardoor Bucky zijn geheugen terugkrijgt en wegvlucht vanwege zijn schuldgevoelens.

Na de dood van Steve Rogers, geeft Tony Stark een brief van Steve aan Bucky waarin staat dat ie wil dat iemand de mantel van Captain America overneemt. Stark stelt dan voor dat Bucky weleens geschikt zou kunnen zijn om de nieuwe Cap te worden, iets waar deze met akkoord gaat in ruil voor complete onafhankelijkheid. Ook al is dit in strijd met de Superhuman Registration Act, gaat Stark akkoord maar houdt het geheim. Dat Bucky een andere soort Cap is valt op aan zijn uniform dat uitgerust is met adamantium om hem te beschermen en het feit dat hij zowel een pistool als een mes bij zich draagt. Voor zijn eerste missie moet hij samenwerken met Sharon Carter en de Falcon om de Red Skull en Dr. Faustus tegen te houden. Deze schurken hebben namelijk de Captain America uit de jaren ’50 teruggebracht om zo één van hun pionnen de president van Amerika te maken. Bucky en co slagen in hun missie en de nieuwe Cap wordt geliefd bij het Amerikaanse volk. Bucky aanvaardt nu echt zijn nieuwe rol in het leven en herbegint zijn relatie met Black Widow. Wanneer Steve Rogers terugkeert uit zijn ‘dood’, zegt hij dat zijn vriend het goed doet en Captain America moet blijven. Wanneer de twee echter weer zij aan zij vechten tijdens Siege, geeft Bucky zijn schild aan Rogers en zegt: “We should skip the argument“. Nadien geeft Rogers zijn schild terug aan Barnes en is hij weer de enige Captain America. Het leven zou niet lang mooi blijven want Bucky werd voor de rechter gesleept omwille van de misdaden die hij begaan had als de Winter Soldier. Hoewel hij niet schuldig bevonden werd in Amerika, werd hij ontvoerd en gevangen gezet in Rusland waar hij wel schuldig werd bevonden voor misdaden tegen de staat.  Met een beetje hulp van zijn geliefde Black Widow ontsnapte Barnes en keerde hij terug naar de VS. Hij mocht echter niet terugkeren als Captain America maar deed dit toch tijdens Fear Itself waarin hij door Sin/Skadi, de getransformeerde dochter van de Red Skull, werd vermoord. (SPOILER ALERT) Later zou onthuld worden dat hij het echter heeft overleefd maar dat de wereld nu denkt dat hij dood is en dat hij speciale missies doet achter de schermen. Buiten Steve Rogers, Nick Fury en Black Widow weet echter niemand de waarheid … Je ziet het dus, Bucky zou wel eens terug de Winter Soldier kunnen zijn!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be