0
Posted 01/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Fraction & Dodson doen de Defenders

Voor de echt zware klussen roep je The Defenders.

Als je pas een jaartje of tien comics leest dan zeggen de Defenders je niet zoveel. Toch draait dit team wat geen team is al mee sinds de jaren ’70. Doctor Strange, de Hulk, de Silver Surfer en Namor kwamen oorspronkelijk bij elkaar als er sprake was van een groot gevaar wat de wereld bedreigde. De serie zou tot ongeveer 1984 lopen.  Al moet gezegd worden dat de grote vier tegen die tijd al waren verdwenen.

Na een mislukte revival in 2001 gaat Marvel het in december nog eens proberen met The Defenders. Matt Fraction (Fear Itself, Invincible Iron Man) en Terry Dodson (Uncanny X-Men) komen bij elkaar om het team nieuw leven in te blazen. Doctor Strange en zijn vrienden mogen weer in actie komen tegen een groot gevaar wat de wereld bedreigt. Details laat ik even achterwege om spoilers te voorkomen, maar het gevaar komt rechtstreeks uit de serie Fear Itself gewandeld.

The Defenders komen dus weer bij elkaar. Ze zijn echter niet alleen. Iron Fist, Red She-Hulk, Ant-Man en Nick Fury schieten hen te hulp. Allemaal lieden die één ding met elkaar gemeen hebben. Ze zijn de beste in hun vak en kunnen hun mond houden over een klus. Doordeweeks zitten een aantal van deze helden bij de Avengers of de X-Men. Maar zondag komen ze samen in het huis van Doctor Strange om de mysterieuze gevaren te bestrijden. Gevaren waar de andere teams geen benul van hebben.

Matt Fraction wil met de Defenders een nieuwe periode in zijn carrière inluiden. Hij schrijft het script in de klassieke Marvel-stijl voor zijn tekenaar Terry Dodson (dit betekent: de tekenaar krijgt een korte plot van de schrijver en tekent op de basis hiervan de ganse comic, de dialogen worden dan pas later door de schrijver ingevuld). Hij hoopt dat de vrijheid die hij de tekenaar gunt zich zal uitbetalen in visueel uitdagende pagina’s die ook Fraction weer op de proef zullen stellen. De eerste arc heeft nog een kleine connectie met Fear Itself. Maar als de verkoop meezit, dan volgen er uiteraard meer avonturen. De eerste issue van The Defenders ligt normaal vanaf 7 december in de winkelrekken.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar