1
Posted 01/11/2011 by Yann in Comics
 
 

Foto’s van The Dark Knight Rises in NYC

Er zijn wellicht weinig superheldenfilms waar zo naar uit gekeken wordt, als naar het vervolg op Christopher Nolans gigantische populaire The Dark Knight. De filmcrew is bezig met een reis rond de wereld, want er wordt op heel wat verschillende locaties gefilmd. Vorige vrijdag streken cast en crew neer in New York, waar onder andere gefilmd werd bij de Trump Tower. De wolkenkrabber doet in de film dienst als de thuisbasis van Wayne Enterprises.

The Los Angeles Times had aangekondigd dat er mogelijk gefilmd zou worden bij de protesten van Occupy Wall Street, de beweging die op straat komt tegen de deregulatie in de bankensector en de bonussen op Wall Street. Het was echter zo goed als ondenkbaar dat Christopher Nolan zijn script zou aanpassen. De protesten zouden wel gebruikt kunnen worden als achtergrond voor de film, waarin corruptie en burgerlijke onrusten een grote rol zullen spelen. Maar voorlopig lijkt dat nog niet gebeurd te zijn.

We hebben ondertussen wel foto’s van Joseph Gordon-Levitt als agent John Blake van het Gotham City Police Department. Gordon-Levitt speelde eerder al mee in Christopher Nolans sciencefictionblockbuster Inception. Afgelopen vrijdag was hij te zien naast Christian Bale, die hieronder te zien is als de strak in het pak gestoken Bruce Wayne.

Er is ook reeds een foto opgedoken van de indrukwekkende Batwing (niet te verwarren met de “Batman of Africa” in het DCnU). Het bolvormige object onderaan op de foto is het geheime wapen van Bane. Benieuwd wat dat ding precies doet…

Om af te sluiten is er ook nog dit YouTube-filmpje van een groepje motorrijders die een blokkade van de GCPD omzeilen.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder