0
Posted 01/11/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Ashes komt er niet zonder jouw hulp

Alex de Campi wil graag het langverwachte vervolg op Smoke afronden en heeft daar jouw hulp bij nodig.

Ashes..Waar gaat het over?

A disturbed 15-year-old boy reaches out through the internet to two former heroes… but he doesn’t want their help. He wants them dead.

Ashes is a bullet ride through the brain of a dystopian Britain into the dark heart of the American psyche. As soldier Rupert Cain and journalist Katie Shah are reunited five years after they brought down a government, punishment — from an unexpected source — looms for that good deed. Chased from London’s CCTV-bristling streets to the Home Counties, they are finally brought to ground by an acquaintance’s betrayal and dragged off to an army base in a high-sierra American wasteland. Their only way out is through the mind of a twisted teenager… providing they can also escape his father.

Stoer, toch?

Zo rond 2005 verscheen bij uitgeverij IDW de comic Smoke. De tot dan toe onbekende schrijfster Alex de Campi was er in geslaagd om tekenaar Igor Kordey te strikken om haar tekst te illustreren. Dan moet haar werk nogal indruk gemaakt hebben. Dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn en het was terecht: Smoke groeide uit tot een culthit.

IDW veranderde echter van koers en richtte zich vooral op licenties van bestaande titels. Ze hadden dus geen interesse meer in een vervolg op SmokeDe Campi had ondertussen twee andere comics uitgebracht die werden opgepikt door Humanoids en Tokyopop. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels werkt ze samen met tekenaar Jimmy Broxton (Knight and Squire) aan Ashes. Het vervolg op Smoke.
Alleen het probleem is eenvoudig. De meeste comic-uitgeverijen willen tegenwoordig 50% van de rechten. En de Campi en Broxton willen dat niet opgeven. Daarom gaan ze het nu zelf uitgeven. En daar komen jullie om de hoek kijken.

Ze hebben dus geld nodig. Jimmy tekent het boek nu min of meer gratis. Hij wil graag wat verdienen zodat hij geen andere klussen hoeft aan te nemen. Des te eerder is het boek tenslotte klaar.  De drukker moet betaald worden, want Ashes zal als kloeke hardcover worden uitgegeven. Aangezien het boekje 250 pagina’s zal gaan tellen is dat niet meer dan logisch. Ze verwachten minimaal 27.000 dollar nodig te hebben. En ze hebben zichzelf tot 31 december de tijd gegeven om dat bedrag bij elkaar te krijgen.

Natuurlijk hoeven jullie niet zomaar je geld af te staan (al mag dat wel). Je kunt er ook iets voor terugkrijgen. Wat denk je van een exemplaar van de comic? Ook kun je je naam terugvinden in de comic op een speciale pagina waarop de donateurs worden bedankt. Er wordt ook origineel tekenwerk aangeboden en een optie om jezelf terug te zien als een personage in het verhaal. Voor ieder wat wils!

Mocht je een steentje bij willen dragen aan dit project dan kun je dat doen op de Kickstarter pagina van Ashes.

Een gratis preview van de eerste 22 pagina’s vind je hier (het zijn schetsen dus ze kunnen nog veranderen).

Hopelijk laat je een reactie achter als je een donatie hebt gedaan. Ik ben benieuwd hoeveel Brainfreeze-lezers een euro in het zakje doen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar