0
Posted 31/10/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 25 – Journey into Mystery, Avengers Academy, New Mutants en The Mighty Thor!

Welkom bij het 25ste en laatste deel van Weekly dose of Fear Itself, nog één keer jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! Deze week hebben we reviews van de allerlaatste tie-ins voor de boeg: Avengers Academy #20, New Mutants #32, Journey into Mystery #630 en The Mighty Thor #7!

Review: Avengers Academy #20
(schrijver: Christos Gage, tekenaar: Tom Raney)

Fear Itself zit erop voor de instructeurs en jonge rekruten van de Avengers Academy en, zoals steeds het geval lijkt te zijn na dit soort events, dringen er zich aanzienlijke veranderingen op aan de status quo van het jonge team. Terwijl grote superhelden na grote events min of meer toch terug in dezelfde cyclus terecht komen, is dit voor jongere, minder populaire helden zelden het geval. Zo ook bij Veil, die na haar keuzes in de oorlog tegen de Serpent de Avengers Academy zal verlaten en hierdoor terug meer het pad van een superschurk in spé begint te bewandelen. Andere verlaters van de academie zijn de instructeurs en voormalige New Warriors Justice en Speedball, die in deze issue een korte terugkeer maakt tot deze reeks na zijn succesvolle solo-avontuur in Fear Itself – The Home Front. Terwijl de Avengers Academy nog steeds gerund zal worden door Hank Pym, Tigra, Jocasta en Quicksilver, zal deze ook uitbreiden met nog meer potentiële rekruten en verhuist het geheel naar de westkust van de Verenigde Staten. Hun Infinite Mansion werd immers tijdens Fear Itself vernietigd, ook Avengers Tower ligt in puin en in het reguliere Avengers Mansion loopt al genoeg volk rond. Wat schiet er over? Juist, Palos Verdes, California, het voormalige hoofdkwartier van de West Coast Avengers!

Gage en Raney leveren in deze issue een zeer mooie wrap-up van hun vrij geslaagde Fear Itself-avontuur. Het voelt werkelijk aan als het einde van een tijdperk en de start van een nieuw. Dit is iets wat vele events beloven maar uiteindelijk enkel langdurig merkbaar is in de reeksen rondom jonge superhelden zoals deze Avengers Academy. Naast deze nieuwe richting wakkert hoofdinstructeur Hank Pym overigens eveneens zijn relatie met Tigra weer aan. Go Hank!

Review: New Mutants #32
(schrijvers: Dan Abnett en Andy Lanning, tekenaar: David LaFuente)

Het helse avontuur van Dani Moonstar en de rest van de New Mutants zit er bijna op. In deze issue meet het jonge team zich met de Draumar, de helse voetsoldaten van de Serpent. Hoewel het er in het vorige deel niet zo goed uitzag voor de Asgardiaanse godin van de dood, Hela, keert ze hier vrij snel terug en voorziet ze de New Mutants van een fikse power boost (gelijkaardig aan de tot Mighty getransformeerde Avengers in Fear Itself #7). De voormalige X-Man Nate Grey redt de dag en het team verdient van Hela een terugreis naar huis. Al bij al hebben Abnett en Lanning hun Fear Itself-verhaallijn vrij generisch maar mooi afgewerkt, hoewel de inconsistentie in de tekeningen van David LaFuente alweer eens zo duidelijk blijkt. De reeks New Mutants loopt echter wel schijnbaar een beetje achter op de feiten, niet alleen verzorgden ze een vrij laattijdige tie-in tot Fear Itself, hierna moet het team nog doorheen hun tie-in tot de X-Men: Schism-verhaallijn!

 

Review: Journey into Mystery #630
(schrijver: Kieron Gillen, tekenaar: Richard Elson)

Deze Journey into Mystery staat volledig in het teken van de volumineuze Asgardiaan Volstagg. We zien zijn rol in Loki‘s persoonlijke Fear Itself-avontuur, zijn reünie met zijn Warriors Three-gebroeders Fandrall en Hogun alsook zijn thuiskomst tot zijn vrouw en kinderen. Aan zijn kroost vertelt hij dan het gehele Fear Itself-gebeuren en de heroïsche dood van Thor in een lichtjes aangepaste versie. Uiteraard is Volstagg zeer verdrietig om het verlies van zijn wapenbroeder, maar hij tracht dit te verschuilen door een in feite zeer grappige versie van de hele oorlog tegen de Serpent te vertellen (met zichzelf in de hoofdrol uiteraard). Deze perfecte mix tussen lach en traan maakt van Journey into Mystery #630 werkelijk een pracht van een comic. Schrijver Kieron Gillen en de invallende tekenaar Richard Elson, dewelke zeer mooi een variërende tekenstijl hanteert per verhaallijn, hebben zichzelf werkelijk overtroffen. Een dikke, vette (pardon the pun, Volstagg!) aanrader en hoogstwaarschijnlijk de beste comic die ik deze week gelezen heb!

Review: The Mighty Thor #7
(schrijver: Matt Fraction, tekenaar: Pasqual Ferry)

In deze issue van The Mighty Thor kijken we nog even terug naar het oorsprongsverhaal van de Serpent vooraleer de gesneuvelde dondergod in het volgende deel (tijdelijk) zal vervangen worden door Tanarus. Het verhaal begint zeer lang geleden, toen Midgard (onze aarde) nog gekend werd in de Nine Realms als Aesheim. Bor, vader van Odin, Vili, Vi en Cul (de werkelijke naam van de Serpent), is niet meer. Onmiddellijk eist Cul zijn recht als de nieuwe All-Father op. Odin weet echter dat zijn broer hier niet de geschikte persoon voor is en offert zijn oog op aan de World Tree Yggdrasil in ruil voor wijsheid. Eeuwen later maakt Odin zich klaar om zijn broer omver te werpen (alsook zijn Worthy, die er toen vreemd genoeg net hetzelfde uitzagen als in Fear Itself, en dat zonder hun respectievelijke Marvelvillains te bezitten!). Hij slaagt erin om de Serpent diep in de oceaan te begraven, de aarde schoon te vegen van alle leven en ze te herdopen tot Midgard. Hierdoor werden alle herinneringen tot de Serpent weggevaagd, waardoor Odin zijn pasgeboren zoon Thor (hier aanwezig in een kleine, schattige cameo) kon beschermen tegen de profetie.

Fraction en Ferry leveren hier een fraaie origin van de hoofdschurk uit Fear Itself, maar echt zeer belangrijk tot het geheel voelt deze issue niet aan. Ik begrijp niet goed waarom ze zo lang gewacht hebben om dit verhaal uit te brengen, want wanneer je de kernreeks leest wordt vrijwel alle hierin vrijgegeven informatie ook al gedeeld.

Tot zover Weekly dose of Fear Itself. Hoewel de nasleep van Marvel’s event nog enkele maandjes zal blijven verder lopen in The Fearless, Battle Scars, de Fear Itself Point One-issues omtrent Captain America, Thor en Iron Man alsook aardig wat reguliere ongoings zoals The Mighty Thor, Invincible Iron Man en Journey into Mystery, zullen we hiervan geen wekelijkse updates meer geven (al blijft de occasionele review van her en der een single issue natuurlijk niet uitgesloten!). Check zeker begin november nog terug voor een terugblik op Fear Itself, alsook voor een overzicht van hoe dit nu allemaal gebundeld zal worden in trades en hardcovers! Graag tot begin november voor echt de aller-, allerlaatste Weekly dose of Fear Itself!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.