0
Posted 29/10/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Halloween Review: Teen Wolf #1

The honey badger mates once, then dies. I saw it on TV. Maybe you can watch that.

Teen Wolf is gebaseerd op de gelijknamige TV-serie van MTV. Deze driedelige reeks gaat verder op de verhaallijn in de serie. Teen Wolf is geschreven door David Tischman (American Century, Angel and the ape). De art wordt voorzien door de Ier Stephen Mooney (Freakshow).

Scott McCall, in de serie gespeeld door Tyler Posey, is een gewone student. Hij is niet echt populair en heeft enkel zijn beste vriend Stiles. Als hij tijdens een nacht gebeten wordt door een weerwolf verandert zijn leven. Hij heeft nu alle voordelen van een weerwolf: supersterk, versterkte reukzin en supergehoor, maar ook de nadelen zoals in het wilde weg mensen vermoorden en opeten. Hij is nu de kapitein van de Beacon Hills High Lacrosse Team en heeft de bloedmooie Allison als lief. Jammer genoeg stamt Allison af van een familie van weerwolfjagers. Allison’s vader leidt dan ook een team jagers die maar al te graag de lokale weerwolven naar een andere wereld willen helpen.

Als de comic begint, zien we Scott in weerwolfgedaante aankomen op zijn werk. Hij verandert dan moeiteloos naar zijn menselijke vorm. Hier heb ik al meteen het eerste probleem bij deze comic. Een weerwolf die van gedaante verandert wanneer hij dat maar wil? Ik had blijkbaar de illusie dat er een volle maan nodig was om te veranderen in een weerwolf…Scott werkt bij een dierenarts. Als hij binnengaat wordt hij opgewacht door zijn lief Allison. Als hij haar kust, moet hij dan weer alle moeite doen om juist niet te veranderen in een weerwolf…

Toen ik de titel Teen Wolf zag, dacht ik dat dit best een leuke comic zou kunnen zijn. Ik heb me jammer genoeg volledig vergist. Het doet me vooral denken aan Twilight. Er wordt namelijk vooral gefocust op Teen en niet op Wolf. Scott herhaalt talloze keren dat hij zo verliefd is op Allison en dat hij niet zou weten wat hij moet doen als haar iets zou overkomen. Ook komen we in het verhaal een andere weerwolf tegen, Derek genaamd. Hij is sterker, groter en meer ervaren dan Scott. Verder is er nog de blonde populaire en egoïstische vriendin van Allison en de atleet die jaloers is op Scott. Inderdaad, het is allemaal nogal High School-achtig. Daarenboven zie ik zoveel elementen van bekendere en betere comics. De manier waarop Scott aankomt op zijn werk en verandert in een mens doet mij heel fel denken aan Spider-Man. De vader van zijn lief die jacht op hem maakt, herinnert mij dan weer aan de Hulk. Het veranderen in een wolf bij het zien van een mooie vrouw flitst mij dan weer terug naar de talloze cartoons op televisie.

De art van Stephen Mooney maakt het geheel niet echt beter. Integendeel, de eerste tekening van Allison ziet er verschrikkelijk uit. Ze lijkt haast misvormd. Mooney lijkt vooral problemen te hebben met gezichten te tekenen. Actietekeningen zien er best goed uit. Maar dat maakt de rest van de comic niet goed.

Ik zou deze comic links laten liggen. Tischman en Mooney zullen flink uit de hoek moeten komen in de laatste 2 delen om van deze serie nog iets moois te maken. Helaas hebben ze mij niet kunnen overtuigen om deze andere delen in de hand te nemen.

 

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.