3
Posted 27/10/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #15

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, het wekelijks overzicht van de leukste, de mooiste en de opvallendste grafische kunstwerkjes uit de wereld der comics. Doorgaans voorziet het internet ons van alle materiaal voor deze column, en ook deze week vonden wij een hoop knappe dingen op het web. Maar het afgelopen weekend vond in Flanders Expo de 21ste editie van F.A.C.T.S. plaats, en naar goede gewoonte was daar alweer heel wat tekentalent verzameld die hun fans graag van wat moois voorzagen.

Zo verkreeg Wade Wilson een tekening van zijn alter ego Deadpool, aan de hand van Barry Kitson.

Ondergetekende haalde dan weer een tekening bij Art Grafunkel, wiens werk eerder al te bewonderen viel in deze column (en wiens woorden zo nu en dan een andere prachtcolumn op deze prachtsite vullen). Het was niet gemakkelijk voor Art, want slim als ik ben, had ik geen referentiemateriaal meegebracht. Gelukkig bracht Malkavian (een iPad vol) redding. Ik ben ontzettend blij met het resultaat:

Wonder Woman door Art Grafunkel

Eveneens aanwezig was Kristof Spaey. Forumlid dewillems verkreeg van hem enkele schetsen, waaronder deze:

 

Tot zover (voorlopig) de buit die F.A.C.T.S. ons opleverde. We gaan over tot de orde van de dag met werk van een nieuwe ontdekking op DeviantArt: Ty ‘Overlander’ Romsa. Hij zet een paar mooie X-vrouwen neer:

Rogue door Overlander

 

Psylocke door Overlander

Een paar weken geleden lieten we wat werk van Mahmud A. Asrar. Voor New York Comic Con kreeg hij commissies voor Supergirl en een Steampunk Batgirl. Deze week hebben we Steampunk Supergirl!

 

Forumlid Veruca deelde deze CGI-rendering van Batman en Catwoman met ons:

In 1961 verscheen in Mad Magazine voor het eerst de klassieke gag strip Spy vs. Spy, over twee spionnen die mekaar naar het leven staan met de meest geschifte plannen…

Een halve eeuw later vroeg iemand zich af: “Wat als Jim Lee Spy vs. Spy zou rebooten met een nieuw design?” Het antwoord:

Maris Wicks brengt ons superhelden die zich vermaken met sport en spel:

Maar het is zo stilletjes aan gedaan met het mooie weer. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar warme kleren voor de koude dagen. Hanie Mohd creëert een herfstcollectie voor de superheldinnen van het DCU. Ze voegt regelmatig nieuwe creaties toe aan haar Tumblr, maar hier zijn alvast mijn favorieten:

Catwoman

Supergirl

Poison Ivy

Harley Quinn

Stephanie Brown als Batgirl

Zatanna

Vixen

Donna Troy

We begonnen deze week met Deadpool, en daarmee sluiten we ook af. Hier is onze uitsmijter voor deze week:

 

Oh ja!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder