0
Posted 27/10/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Criminal op weg naar het witte doek

Schrijver Ed Brubaker is gevraagd om Coward, de eerste verhaallijn van zijn comicreeks Criminal die hij samen met tekenaar Sean Phillips maakt, te bewerken tot een filmscript.

Brubaker is een groot liefhebber van het misdaadgenre. Toen Marvel hem in 2006 de gelegenheid gaf om een eigen serie onder hun Icon-imprint op te zetten hoefde hij niet lang na te denken over een onderwerp: de misdaad! Hij haalde zijn maatje Sean Phillips over om weer mee te doen. Beide heren zijn geen onbekenden voor elkaar. Eerder maakten zij al de reeks Sleeper voor Wildstorm.

De eerste verhaallijn van Criminal draait om Leo Patterson, een meesterdief met een probleem. Hij is namelijk nogal laf. Hij wordt met zachte dwang overhaald om mee te werken aan een overval. Maar iemand verraadt hem en hij wordt gedwongen om op de vlucht te slaan voor zowel de misdaadbaas als de corrupte agenten die uit zijn op zijn scalp. Wat maakte Leo tot een lafaard? En kan hij zich uit deze situatie redden??

Dit conflict en de menselijkheid van de personages waren de redenen voor regisseur David Slade (30 Days of Night,The Twilight Saga: Eclipse) om achter de filmrechten aan te gaan: “Coward is een modern verhaal. Een realistisch misdaadverhaal met een bite. Met materiaal als dit hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Je kunt zien dat het werkt. ” De film zal worden uitgebracht door Hunting Lane Films. Ze brachten eerder o.a. Blue Valentine en Half Nelson uit.

Mocht er nu vaag in je achterhoofd een belletje rinkelen bij het lezen van de titel Criminal dan is dat niet zo gek.  Vorig jaar besprak ons aller Malkavian de reeks al eens in deze video: Criminal en Chew

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar