2
Posted 26/10/2011 by Lav in Comics
 
 

Lav’s dagje F.A.C.T.S.

Op F.A.C.T.S. heb je veel verschillende mensen rondlopen. Zo heb je bijvoorbeeld de ijverige cosplayers die al maanden hun kostuum aan het perfectioneren zijn, de iets minder ijverige cosplayers die snel nog iets in elkaar geflanst hebben en de geeks die niet kunnen wachten om hun zuurverdiende centjes te spenderen aan allerlei zaken. De fans die één van hun lievelingsacteurs en/of –tekenaars in het echt willen zien, diegenen die rustig op hun gemak een kijkje nemen terwijl ze van de sfeer genieten en zuinig met hun geld omgaan en natuurlijk ook de verschillende liefjes of vrienden die uit sympathie hun vriend(in) volgen en zich afvragen wat ze daar nu in feite aan het doen zijn.

Voor iedere liefhebber was er wel iets te beleven en het werd ook dit jaar duidelijk hoe F.A.C.T.S. bij het grote publiek steeds meer en meer aan het groeien is. Net zoals ieder jaar was er ook nu een opmerkelijk kwaliteitsverschil tussen de verschillende cosplay-outfits: zo verbleekten de kartonnen Transformers namelijk in het bijzijn van Iron Man.

© Emilio Vit

 

Ik was er voornamelijk om koopjes te doen (lees: om er veel geld uit te geven) en dat heb ik dan ook gedaan. Hoewel er over het algemeen een hoge prijs stond op de vele t-shirts die daar te koop aangeboden werden, waren er nog voldoende andere standjes om aan de diverse wensen te voldoen. Prijzen varieerden en veel bezoekers, inclusief ik, gaven zich al snel over aan de 10 + 1 deals die bij enkele kraampjes geldig waren.
Handige tip: wacht niet tot laatste dagen voor F.A.C.T.S. om nog geld op de rekening te zetten of je kan voor een ongemak komen te staan wanneer je de comics wil betalen.

Wie van plan was om vele en zware aankopen te doen kon beter enkele weken op voorhand zijn of haar schouder trainen. Mijn weke schouders waren niet zo goed voorbereid maar dat maakte de thuiskomst des te beter. Wanneer je thuis rustig je zak kon doorzoeken om te kijken welke nieuwe comics aangekocht waren. Er gaat niets boven de geur van verse comics en het vooruitzicht van nieuwe verhalen en avonturen is heerlijk.
Hopelijk ben je, naast een moment met de acteurs, ook langs geweest in de artist alley om de verschillende artiesten te ontmoeten. Niemand minder dan Brainfreeze‘s eigen Art Garfunkel was daar ook aanwezig, en naast verschillende prints verkocht hij ook schetsen.

Ondanks de grote drukte die er zaterdag heerste op de beurs, ben ik alvast tevreden van deze editie van F.A.C.T.S. en ik zal er volgend jaar ongetwijfeld opnieuw van de partij zijn.

Comments

comments


Lav

 
avatar